Kickstarter-suksessen Planetary Annihilation lanseres neste uke

Etter lang tid i «early access».

Uber Entertainment

Strategispillet Planetary Annihilation var en av de store suksessene på folkefinansieringsnettstedet Kickstarter, og utviklerne rasket med seg over tolv millioner kroner fra spillere som synes det ambisiøse sanntidsstrategispillet så spennende ut.

Lanseringstrailer.

Etter en svært lang periode hvor spillet har vært tilgjengelig for kjøp i «early access»-form er det nå klart for en offisiell utgivelse. Den ferdige versjonen lanseres om ganske nøyaktig én uke, altså fredag 5. september.

Dette innebærer selvsagt også at alle som har kjøpt tilgang på spillet allerede vil få det oppgradert til den ferdige versjonen. Den inkluderer blant annet nyheter som en laserkanon som ødelegger hele planeter.

Sanntidsstrategi i stor skala

Kameraet kan zoomes helt ut i solsystemet. (bilde: Uber Entertainment)

Planetary Annihilation har blitt beskrevet som en åndelig oppfølger til kultklassikeren Total Annihilation. Spillet er et sanntidsstrategispill som i utgangspunktet minner mye om spill som Command & Conquer og Starcraft, men hvor handlingen foregår i et solsystem med en rekke kloder.

Spillerne starter på én planet, men etter hvert kan krigingen foregå på flere planeter samtidig. Om det blir for mye å holde styr på kan man selvsagt bygge massive ødeleggelsesvåpen som den tidligere nevnte laseren, og kutte ned på antallet planeter.

Og hvis du ser motstanderen din forsøke seg på noe slikt vet du i alle fall hvor du bør fokusere angrepene dine.

Planetary Annihilation er som nevnt inspirert av Total Annihilation, et strategispill som i sin tid imponerte med krigføring i stor skala. I dag eies rettighetene av hviterussiske Wargaming.net, som nyter stor suksess med «free to play»-spillet World of Tanks.

Siste fra forsiden