Planlegger nytolkning av Zelda-spill til 3DS

Eksperimenterer med A Link to the Past og Majora's Mask.

Murringer om potensielle nytolkninger av to klassiske spill i The Legend of Zelda-serien har romstert rundt på Internett en stund nå. Motstridende beskjeder om en nytolkning av det særegne Nintendo 64-spillet Majora’s Mask, eller Super Nintendo-klassikeren A Link to the Past, har vært i fokus det siste året. Det har også vært hint om en mulig oppfølger til sistnevnte spill, uten at det gjør situasjonen mer oversiktlig. Det eneste som har vært sikkert er at prosjektet skal komme til Nintendo 3DS.

Akkurat hva Zelda-skaperen Shigeru Miyamoto og seriens regissør Eiji Aonuma egentlig pønsker på har dermed vært litt uklart, men nå vi vet i det minste at arbeidet faktisk er påtenkt.

I et nylig intervju med IGN kom Miyamoto med en oppdatering på hvordan planene om et nytt håndholdt Zelda-spill ser ut akkurat nå.

Det forrige Zelda-spillet til Nintendo 3DS var nytolkningen av Ocarina of Time.

– Vi har ikke bestemt oss for om vi skal jobbe med A Link to the Past eller en nytolkning av Majora’s Mask. Vi har eksperimentert og snakket en del om disse mulighetene, for å finne ut i hvilken retning vi vil ta det, sa Nintendo-veteranen i intervjuet.

Kommer ikke på en stund

Miyamoto ville ikke annonsere noe spesifikt helt enda, og fortalte samtidig fansen at de må smøre seg med tålmodighet litt til. Noe av grunnen til ventingen skal være at Nintendo har flere baller i luften for tiden, ikke minst med den snarlige lanseringen av Wii U. Det er også bare et par dager siden Miyamoto kunne meddele at vi også må vente en stund før vi får se den grønnkledde alvehelten Link svinge sverdet på Wii U.

De to spillene har et ganske ulikt ettermæle. A Link to the Past blir ofte regnet som et av nittitallets beste og mest betydningsfulle spill. Majora’s Mask blir derimot gjerne sett på som ett av de mest mørke og særegne Zelda-spillene, med sin merkverdige klokkemekanikk. For øvrig ble Majora’s Mask trukket frem som ett av forrige tiårs beste spill av våre lesere for et par år siden.

Det forrige håndholdte Zelda-spillet var en nyutgave av Ocarina of Time som ofte regnes som et av spillhistoriens mesterverk. Vår anmelder klinket til med full score, og var tydelig begeistret for å kunne oppleve klassikeren en gang til.

Hvilket av de to spillene har du mest lyst til å se en nytolkning av? Delta gjerne i diskusjonen i kommentarfeltet under.

Les også: Anmeldelse: The Legend of Zelda: Skyward Sword Les også: Eksperimenterer med konsepter til nytt Zelda

Siste fra forsiden