Platinum Games satser på Wii U

Tegneserievold, sexy hekser og total galskap står på agendaen.

Det japanske spillstudioet Platinum Games vet hva som må til for å skape spill med teit humor, mye kaos og heftig action. Det har de blant annet vist i spill som Vanquish, Bayonetta og Metal Gear Rising: Revengeance. Nå håper studioet å bringe sin unike form for galskap til Wii U med to kommende spill. Disse ble demonstrert under tirsdagens Nintendo Direct-sending.

De vidunderlige hundre

Først i manesjen var The Wonderful 101, som utvikles under oppsyn av Hideki Kamiya. Det var blant annet han som gav oss Devil May Cry i 2001. I spillet må superheltlaget The Wonderful 100 trå til når verden trues. Med dette som utgangspunkt skaper Platinum Games en helsprø parodi på Power Rangers og lignende TV-serier.

De vidunderlige hundre kan nemlig slå seg sammen til mange forskjellige former. Under videodemonstrasjonen til Nintendo ser vi gruppen skape seg om til et sverd, en knyttneve, en pistol og en pisk. Ved å bruke den spesielle håndkontrolleren til Wii U kan man tegne de ulike formene man vil heltene skal ta og deretter dundre løs på det som truer jordas sikkerhet.

The Wonderful 101 i aksjon.

Her skal det nedkjempes kybernetiske drager, kjemperoboter og fugleaktige romvesener. Nintendo-sjef Satoru Iwata kunngjorde at spillet lanseres 23. august, både fysisk i butikk og på Nintendos eShop.

Hekseaction kommer til Wii U

Spill nummer to på dagsorden var det allerede kjente Bayonetta 2. Da først spillet ble annonsert i fjor høst fikk vi ikke ser mer enn en kort annonseringstrailer, men denne gangen var informasjonen litt mer omfattende. Lanseringsdatoen har blitt satt til 2014, og Nintendo stilte med en innholdsrik videosnutt.

Bayonetta er tilbake.

Den hardtslående heksa Bayonetta stiller denne gangen med kortere hår og nytt antrekk, men bortsett fra dette er spillet som før. Du skal fortsatt bekjempe monsteraktige engler med harde slag, høye spark, magisk hår og pistoler festet til hender og føtter. Fokuset ligger fortsatt i stor grad på hurtig, reaksjonsbasert spillmekanikk med lange kombinasjonsangrep og massive monstre.

Les også: Bayonetta-skaper vurderer Kickstarter Les også: Anmeldelse: Metal Gear Rising: Revengeance

Siste fra forsiden