Playerunknown's Battlegrounds har fått Xbox One-dato

Skytespillet ankommer Microsoft-konsollen i desember, men vil henge litt etter PC-versjonen.

Bluehole

Etter nesten ni måneder i Early Access på PC vil Playerunknown's Battlegrounds (PUBG) gjøre sin konsolldebut på Xbox One den 12. desember. Det avslørte Microsoft og utvikler Bluehole i forbindelse med Paris Games Week denne uken.

PUBG kan snart spilles på konsoll.
Microsoft

Det populære skytespillet blir tilgjengelig via Xbox Preview-programmet, som i likhet med Early Access på Steam lar spillere prøve opplevelsen i forkant av konsollversjonens offisielle lansering.

Microsoft bekreftet også at PUBG får noen oppgraderinger på Xbox One X, med støtte for HDR ved lansering og 4K-oppløsning etter hvert. Prisen skal være den samme som på PC – altså 29,99 dollar eller drøye 250 kroner.

Ligger etter PC-versjonen

Siden kunngjøringen av Xbox One-utgaven i juni har Bluehole ytret et ønske om at spillet skal stå sidestilt på konsoll og PC. Dette vil imidlertid ta mer tid å få til, innrømmer utvikleren nå, og i en stund fremover vil lanseringen av enkelte funksjoner henge etter på konsoll.

I et intervju med Eurogamer forteller spillsjef Brendan «Playerunknown» Greene at Xbox One-utgaven slippes med det nye klatresystemet, men det kommende ørkenbrettet er enda flere måneder unna. PC-spillere får på sin side ta turen til ørkenen mot slutten av desember, samtidig med at PUBG etter planen skal forlate Early Access på Steam.

Lanseringen av spillets offisielle fullversjon på PC betyr riktignok ikke at jobben er ferdig, påpeker Greene. Teamet vil fortsette å jobbe med oppgraderinger og forbedringer til spillet i flere år fremover, og vi kan forvente nye funksjoner, bedre ytelse og forhåpentlig færre juksemakere.

PC-spillere får prøve mange nye funksjoner i PUBG denne uken.
Klatring og mer realistisk bilkjøring rulles ut på spillets testservere »

Siste fra forsiden