PlayStation 3-oppdatering skapte trøbbel

Sony måtte trekke oppdatering etter alvorlige problemmeldinger.

Det siste døgnet har en rekke PlayStation 3-eiere meldt om problemer med konsollen etter å ha lastet ned den nyeste oppdateringen med versjonnummer 4.45. Blant annet har Sonys offisielle forum en lang diskusjonstråd der mange blåser ut frustrasjon rundt situasjonen. Sony har nå trukket oppdateringen tilbake, men det hjelper ikke de som allerede har lastet den ned og som nå ikke kan bruke spillkonsollen.

– Vi har midlertidig tatt ned 4.45, og leter etter hva som skapte problemet. Vi kommer så fort som mulig til å fortelle når oppdateringen blir tilgjengelig igjen. Beklager for bryderiet, skal Sony ha uttalt til Eurogamer om situasjonen.

Så langt er det ingen som vet hva problemet skyldes, eller hvilke grupper som er utsatt. Problemet rammer ikke alle, men de uheldige kommer seg ikke inn i PlayStation 3-menyen. Konsollen starter opp, men etter at logoen har tonet ut kommer ikke XMB-grensesnittet opp.

Problematisk historie

Problemet gjør nok at en del ikke kan kose seg med storspillet The Last of Us.
Sony Computer Entertainment

Dette er ikke første gang Sony ser seg nødt til å trekke tilbake en oppdatering på grunn av trøbbel. Sommeren 2008 trakk selskapet tilbake 2.40-oppdateringen etter flere rapporter om svart skjerm.

Konsollen har også vært rammet av andre problemer tidligere, slik som en besynderlig skuddårsbug som gjorde det umulig å logge seg på PlayStation Network 1. mars 2010. Slurvefeilen løste seg selv da kalenderen rullet over til 2. mars.

I 2011 skyldte Rockstar på 3.61-oppdateringen da flere maskiner gikk varme under spilling av L. A. Noire. De trakk dog tilbake beskyldningen like etterpå.

Les også: PlayStation 4 kommer til jul Les også: Sony gjorde et bra show under E3

Siste fra forsiden