PlayStation 4 får norsk pris

Konsollen blir billigere enn Xbox One.

I går ble det klart at den norske prisen på Xbox One vil bli lavere enn mange forventet. Konsollen koster 3990 kroner om du kjøper den direkte fra Microsoft, og prisen hos andre norske forhandlere vil ligge rundt samme nivå.

Nå hevder den nordiske nettbutikken Komplett å ha fått bekreftet den norske prisen på PlayStation 4. De har lagt ut konsollen for forhåndsbestilling for 3490 kroner, så Sonys nestegenerasjonskonsoll blir altså 500 kroner billigere enn Microsofts.

Også PS4 blir billigere enn fryktet

Dette betyr at også PlayStation 4 blir billigere i Norge enn forventet. Da den europeiske prisen på 399 euro ble annonsert tidligere denne uken, antok vi at fullpris i Norge ville ligge på cirka 4000 kroner. Aktørene i spillindustrien har tradisjonelt oversatt priser fra euro til norske kroner ved å legge på en ekstra null, i stedet for å bruke den reelle kursen.

Fra Komplett.no.

Det skal likevel sies at europeerne får konsollen til en lavere penge enn vi i Norge. 399 euro er cirka 3060 kroner om vi følger dagens kurs. Den norske prisen på Xbox One er med andre ord nærmere Europa-prisen enn det som er tilfelle for PlayStation 4. For de som ønsker å spare penger er det forøvrig et poeng at PlayStation 4 ikke vil ha regionlås for spill.

Sony har, i likhet med Microsoft, ikke gitt oss noen spesifikk lanseringsdato for konsollen sin. Det eneste vi vet er at den kommer før jul.

Når konsollen lanseres vil pakken inkludere en DualShock 4-håndkontroller, et headset, en USB-kabel for å lade kontrolleren, en HDMI-kabel og en strømkabel. PlayStation Eye-kameraet vil selges som et separat produkt.

En artig liten ting til slutt: Sony har laget en interaktiv 3D-modell av konsollen og kontrolleren, slik at du kan sjekke hvordan systemet tar seg ut.

Les også: PlayStation 4 tok strupegrep om Xbox One
Les også: PlayStation 4 er annonsert

Siste fra forsiden