PlayStation 4 har fått ny oppdatering

Bort med plagsomme varslinger og bedre strømming er noen av nyhetene.

Audun Rodem, Gamer.no

På den offisielle PlayStation-bloggen kan man lese at den nye 5.00-oppdateringen er ute til PlayStation 4. Oppdateringen er større enn vanlig, og byr på mange nye funksjoner og endringer som Sony håper vil falle i smak hos spillerne.

I den nye oppdateringen ønsker Sony blant annet å kvitte seg med noe av det som mange oppfatter som et irritasjonsmoment, nemlig varslingene som man kan se på skjermen mens man benytter maskinen til å se på film eller TV-programmer.

Sony har bestemt seg for at disse varslingene heretter skal være avslått i utgangspunktet, slik at man selv må aktivere dem i innstillingsmenyen. Den nye 5.00-oppdateringen kommer i tillegg med mulighet til å se ulike varslinger i hurtigmenyen som man kan åpne uten å gå ut av spillet.

Også nyheter for VR- og Pro-eiere

Oppdateringen gir deg blant annet mulighet til å sjekke nedlastingsprogresjon i hurtigmenyen.
Sony

Om du eier PlayStation VR-brillene vil du også oppleve endringer med den nye oppdateringen. For eksempel har Sony sørget for at andre kan sende deg meldinger som du kan se i VR-modusen mens man bruker den såkalte Spectator-funksjonen. VR-brillene har dessuten fått støtte for 5.1- og 7.1-kanals virtuell surroundlyd via hodetelefoner når man ser på film i kinomodus med brillene.

Ellers har musikkfolket blitt tilgodesett, i form av at man kan dele individuelle låter med andre på PlayStation 4 ved å sende en melding. Dette gjør det mulig for vennene dine å lytte direkte fra meldingen. Dersom vennene dine bruker en mobiltelefon kan de gå rett inn i Spotify-appen fra PlayStation-meldingen og lytte til låten.

Oppdateringen har også en stor nyhet å by på dersom du liker å strømme spillingen din – og om du er i besittelse av en PlayStation 4 Pro. Disse vil nemlig få mulighet til å strømme spill i 60 bilder per sekund i 1080p-oppløsning etter at oppdateringen er et faktum.

Resten av endringene, som altså er ganske omfattende, kan du lese om på den offisielle PlayStation-bloggen.

Sonys VR-briller er også blitt oppdatert: Dette er nyhetene »

Siste fra forsiden