– PlayStation 4 kan spille bruktspill

Sony vil ikke hindre deg i å selge spillene dine videre.

I natt ble PlayStation 4 avslørt, og et av de store spørsmålene vi fikk svar på var om konsollen kan spille bruktspill eller ikke. Tidligere har det vært mye usikkerhet om hvorvidt den neste konsollgenerasjonen vil benytte seg av en innebygd sperre som låser spill til individuelle profiler eller konsoller, og mange spillutviklere har uttrykt at deønsker en løsning som hindrerfolk i å kjøpe og spille brukte spill.

En slik funksjon ser det imidlertid ikke ut til at PlayStation 4 får. Eurogamers Tom Bramwell spurte Sony Worldwide Studios-sjef Shuhei Yoshida om konsollen vil blokkere bruktspill.

Killzone: Shadow Fall – forhåpentligvis kan vi selge det videre om det ikke er gøy.

– Kundene forventer det [å kunne selge spill videre]. De kjøper et spill i fysisk form, og de ønsker å kunne bruke det uansett hvor de er, ikke sant? Det er det jeg forventer, svarte Yoshida.

På direkte spørsmål om Sony vil gjøre noe for å hindre folk i å selge spill videre, svarte Yoshida:

– Du kan spille brukte spill på PS4. Høres det greit ut?

Tidligere har det kommet frem at Sony har patentert et system som «låser» disker til den maskinvaren de først brukes i, men Bramwell skal ha snakket med flere folk som sa at det aldri var planen å inkludere en slik funksjon på PlayStation 4.

De som er glade i bruktspill vil nok likevel få en stadig vanskeligere situasjon. Stadig mer online-integrering og krav om at man bruker koder («online pass») man får i spillesken for å låse opp ekstra innhold vil gjøre det mindre attraktivt med brukte spill.

Les også: Sony vurderte ren digital distribusjon med PlayStation 4
Les også: Nå begynner slutten for PlayStation 2

Siste fra forsiden