Feature

PlayStation 4 kommer rundt jul

Pris, onlinetjenester og flere detaljer er avslørt.

Etter avsløringen av PlayStation 4 i februar har mange lurt på hvordan konsollen vil se ut og hvilken pris den vil ha. Dette ble avslørt under Sonys pressekonferanse under E3 natt til tirsdag. Elektronikkgiganten kunne også avsløre konsollens lanseringstid i det kommende halvåret.

PlayStation 4 med håndkontrolleren og det nye Move-kameraet.

PlayStation 4 er en slank og elegant konsoll med et firkantet design og svarte overflater. Konsollen vil koste omtrent 399 dollar i statene og 399 euro i europeiske land. Xbox One, som ble vist frem tidligere på kvelden, vil koste omtrent 100 dollar mer. Grovt omregnet kan vi dermed se for oss at den nye maskinen vil koste omtrent 4000 kroner i Norge.

Lanseringsdato er satt til «rundt juletider», men noe mer spesifikt er ikke avslørt.

Ingen regionlås

I tillegg til lavere pris enn konkurrenten har ikke PlayStation 4 de samme restriksjonene som Xbox One. Microsofts krever blant annet at du må være på nett minst én gang i døgnet om du skal spille. I tillegg kan du bare bytte inn eller selge spill som har blitt godkjent for omsalg av utgiverne, og det er ikke mulig å spille spill kjøpt utenfor Europa.

Sony-mann Brad Douglas bekreftet på Twitter at PlayStation 4 vil være uten regionlås. Dermed står du fritt til å importere spill fra Japan og USA. Du kan også bytte, selge og låne bort alle de spillene du ønsker, ettersom konsollen ikke har noen form for DRM-løsning. PlayStation 4 har heller ingen krav om å være tilkoblet Internett.

Skal du spille mot andre mennesker over nett krever Sony imidlertid at du abonnerer på deres PlayStation Plus-tjeneste. Dette er en tjeneste lik Microsofts Xbox Live Gold-medlemsskap. Et abonnement vil koste omtrent femti dollar i året, som kan rundes opp til fem hundre norske kroner.

Større, kraftigere, bedre

Sony avslørte de grunnleggende tekniske spesifikasjonene til PlayStation 4 under sin store annonsering i februar. Den nye konsollen tar i bruk en 64-bits åttekjernes X86-prosessor, hvilket gjør at den ligner mer enn PC i oppbygging. 8 GB GDDR5 RAM binder det hele sammen.

På kveldens pressekonferanse ble ytterligere detaljer om maskinen og tilbehøret klart:

Konsollen lanseres med en intern harddisk på 500GB og tre USB 3.0-porter. På baksiden finner man utganger for HDMI-kabel og optisk lyd. PlayStation 4 kommer ikke med andre videoutganger enn HDMI. Det vil også være tilkoblinger for PlayStation Eye og nettverkskabel. Ved lansering vil maskinen inneholde en DualShock 4-håndkontroller, et headset, en USB-kabel for å lade kontrolleren, en HDMI-kabel og en strømkabel. PlayStation Eye-kameraet vil selges som et separat produkt.

Siste fra forsiden