– «PlayStation 4,5» avdukes før oktober

Skal eksistere side om side med dagens variant.

Audun Rodem, Gamer.no

I midten av mars dukket det plutselig opp rykter om at en ny og kraftigere PlayStation 4 skulle være på vei. Den nye konsollen, som lyder kjælenavnet «PlayStation 4,5», skal ifølge ryktene støtte 4K-oppløsning og være bedre rustet for å takle PlayStation VR når brillene lanseres i oktober.

Kanskje er det derfor at maskinen etter sigende annonseres før nettopp oktober, om vi skal tro The Wall Street Journal (og det gjør vi).

Avisen går på mange punkter god for de samme påstandene som blant andre Kotaku og Eurogamer har snust opp fra før av. I tillegg tror de at maskinen skal eksistere side om side med dagens variant, og at spillbiblioteket vil være helt likt mellom de to.

Lite sannsynlig med sann 4K-grafikk

PlayStation VR skal være noe av grunnen til at det kommer en ny variant.
Sony

Det er for øvrig lite sannsynlig at denne nye og kraftigere PlayStation 4-konsollen vil kunne kjøre storspill i 4K-oppløsning, og antageligvis er det snakk om å enten oppskalere spillene eller først og fremst støtte for 4K-video. Å kjøre spill i en så høy oppløsning er svært krevende, og vil kreve så kraftig ytelse at det ikke kan gjøres med en forbrukervennlig pris riktig ennå.

PlayStation VR lanseres i oktober i år. Brillene har en 5,7-tommers OLED-skjerm med Full-HD-oppløsning på 980x1080 piksler per øye. Bildeoppdateringsfrekvensen kan være både på opp til 120 bilder i sekundet.

Den ekstra maskinkraften kommer godt med med slike krav:
Sony setter minstekrav om 60 bilder i sekundet på spill til PlayStation VR »

Siste fra forsiden