PlayStation har solgt tre ganger så mye som Xbox de siste tre månedene

Samtidig fortsetter Nintendo å blø penger.

Sony

Sonys spilldivisjon kan stolt banke seg på brystet over sine nyeste kvartalsresultater. Fra april til juni har giganten solgt 3,5 millioner PlayStation-enheter, angivelig fordelt mellom PlayStation 4 og PlayStation 3. I fjor solgte de 1,1 millioner i samme periode, men dette var vel å merke før PlayStation 4-lanseringen på høstparten.

PlayStation 4 går det greit med.

Microsoft frigjorde også sine resultater sist uke, og selv om de også ligger godt an ligger de litt bak konkurrenten. Mellom Xbox One og Xbox 360 endte konsollprodusentent nemlig på 1,1 millioner. Med andre ord har Sony solgt tre ganger så mange PlayStation-maskiner i samme periode. Vel å merke regner også Microsoft maskiner som solgte når de sendes ut til forhandlere, så det påvirker også tallene.

På håndholdtfronten ligger Sony så å si på stedet hvil. PS Vita og PS TV solgte 750 000 enheter mellom seg, mens den samme grafen viste 600 000 solgte enheter i fjor.

Nintendo meldte i samme periode at de har solgt 510 000 Wii U-maskiner og 820 000 Nintendo 3DS-maskiner. Selskapet må likevel bite i det sure eplet og ta innover seg et driftstap på rundt 580 millioner norske kroner, mot bare 300 millioner året før. Nintendo gjør det altså dobbelt så dårlig mellom april og juni i år sammenlignet med i fjor.

Sonys spilldivisjon i pluss

Xbox One henger litt etter.

Takket være maskinvaresalget og en økning i inntekter fra nettverkstjenester som PlayStation Plus og Sony Entertainment Network har spilldivisjonen gjørt et betydelig bedre kvartal i år enn i fjor. Den gang gikk divisjonen med et underskudd på 159 millioner dollar – i år tjente den inn 49 millioner dollar i stedet.

Etter at både PlayStation 4 og Xbox One ble lansert i fjor høst har begge skrytt av stadig høyere salgstall. Da vi sist hørte noe konkret fra begge to, etter at regnskapsåret for 2013 ble avsluttet i mars, oppga Sony å ha solgt om lag 7 millioner konsoller til kundene. Xbox One lå litt etter med i overkant av 4 millioner solgte ved samme tidspunkt, mens de hevdet å ha sendt ut 5 millioner konsoller til forhandlerne. Nintendo har på sin side solgt 6,68 millioner Wii U-maskiner siden lanseringen høsten 2012.

Xbox One blir for øvrig offisielt å finne her i Norge 5. september.

Har du fått med deg forskjellene på de tre konsollene?
Vi har sammenlignet Xbox One, PlayStation 4 og Wii U »

Siste fra forsiden