PlayStation VR - Manchester

PlayStation legger ned VR-fokusert studio

Ønsker økt effektivitet.

Sony Interactive Entertainment

Nok et PlayStation-eid studio har stengt sine dører. Som Gamesindustry.biz forteller er det Manchester Studio som denne uken takker for seg, som et ledd i Sonys plan om å oppnå økt effektivitet.

Selv om Manchester-studioet forsvinner vil Sony trolig fortsette å satse på VR.
Sony Interactive Entertainment

Manchester-studioet ble opprettet i 2015 og fikk i oppgave å lage spill for PlayStation VR. Etter det GamesIndustry erfarer skal teamet ha jobbet med et uannonsert prosjekt, men hva som skjer med det er ikke kjent. Samtlige ansatte ved studioet skal ha blitt permittert.

Mens Sonys forklaring er noe vag, er det foreløpig ingen grunn til å tolke situasjonen som at det går vekk fra sin satsing på virtuell virkelighet. Fra tidligere vet vi at PlayStation VR-brillene vil fungere med PlayStation 5, og Sony er i gang med å videreutvikle sitt VR-tilbud.

Vanskelig tid for britiske PlayStation-studioer

Nedleggelsen markerer tredje gangen PlayStation legger ned ett av sine britiske studioer på de siste fire årene. I 2016 forsvant Driveclub- og Motorstorm-utvikler Evolution, mens Guerrilla Cambridge stengte dørene i 2017 etter lanseringen av PlayStation VR-spillet RIGS: Mechanized Combat League.

Selskapet har ytterligere to studioer basert i England, som enn så lenge sitter trygt. London Studio har stått for en rekke Singstar-spill, men har i det siste fokusert på virtuell virkelighet og lanserte Blood & Truth i 2019.

Studio nummer to, Media Molecule, er kanskje best kjent for LittleBigPlanet og Tearaway. Teamet har de siste årene jobbet med det kreative Dreams, som får sin endelige lansering 14. februar i år.

Les også: Sony har flere PlayStation 5-hemmeligheter på lager »

Siste fra forsiden