PlayStation Network gjør comeback

Deler av tjenesten skal være oppe igjen i løpet av denne uken.

Det har vært noen tøffe uker for Sony etter at hackere brøt seg inn på PlayStation Network og fikk tappet personlig informasjon fra tjenestens 77 millioner registrerte brukere. Info som navn, adresse, e-post og passord falt i gale hender, og Sony kan ikke utelukke at kredittkortinformasjon også er på avveie.

Snart ny PSN.

Ingen svindel

Kortsvindel har imidlertid ikke blitt registert av norske banker så langt, og nå melder Sony at PSN skal opp og stå igjen i løpet av denne uken.

I første omgang skal vi få tilgang til å spille mot hverandre, man skal kunne endre kontodata, surfe på PlayStation Home, vennelister og chat. Man vil også rulle ut en påkrevd oppdatering der man må endre sitt eget passord første gang man logger seg på PSN.

Sony ønsker også å styrke sikkerheten på nettverket, og oppretter blant annet en ny sjefsstilling som skal ha dette ansvaret.

– Vi tar vår kunders sikkerhet veldig alvorlig, og ønsker å hjelpe dem i å beskytte sine personlige data, sier Sonys visepresident, Kaz Hirai, i en pressemelding.

Elektronikkgiganten ønsker også å plastre litt på sårene våre, med en egen velkommen tilbake-kampanje. For det første vil alle brukere tilbys gratis innhold, akkurat hva dette blir er foreløpig ikke klart. Alle får også 30 dager gratis testing av premiumtjenesten PlayStation Plus. Det gjelder også eksisterende brukere av den tjenesten.

Sony lover også mer gratismoro, og detaljer rundt dette vil bli annonsert i tiden som kommer.

I mellomtiden foregår etterforskningen av det som har skjedd for fullt, blant annet med hjelp av FBI og Homeland Security i USA. Per nå har ingen tatt på seg skylden for hackerangrepet.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden