PlayStation sliter med nettverket

Fikk likevel ikke opp PSN forrige uke.

I starten av forrige uke ble vi fortalt at Sony ville få deler av sitt PlayStation Network opp på beina igjen i løpet av uka etter det massive hackerangrepet.

Fortsatt uvisshet rundt PSN-angrepet.

Det skjedde aldri, tjenesten er fortsatt nede.

– Som dere vet har vi startet prosessen med å få tjenesten opp igjen, og vi kjører nå intern testing av et nytt system. Vi vil være sikre på at sikkerheten er god nok, og vi trenger å kjøre flere tester før vi er klare til å få PSN opp igjen, sier Sonys Patrick Seybold til PlayStations offisielle blogg.

Mer trøbbel

Det at man ikke var klar over angrepet på Sony Online Entertainment får også en del av skylda for forsinkelsen.

Det er nå godt over to uker siden PSN ble tatt ned av Sony etter at man oppdaget at nettverket hadde blitt hacket. Brukerinformasjonen til 77 millioner kontoer ble bekreftet på avveie, og man har fortsatt ikke tilbakevist at kredittkortinformasjon har havnet i gale hender – selv om norske banker ikke har merket noen ulovlig aktivitet.

For en uke siden ble det avslørt at MMO-relaterte Sony Online Entertainment også hadde blitt hacket, dermed er det totale antall kontoer som er rammet over 100 millioner.

Siste nytt nå er at personer knyttet til hackergruppa Anonymous antagelig står bak angrepet.

– Hvis du kaller deg Anonymous og gjør noe som Anonymous, ja da gjorde Anonymous det. Selv om resten av gruppa ikke støtter aksjonen, betyr ikke det at det ikke var gruppa som gjorde det, sier et veteranmedlem av hackergruppa (Kayla) til Financial Times.

Dette skal være en del av OpSony, som gruppa startet med tidlig i april. Det er en respons på Sonys behandling av en annen hacker, nemlig George Hotz.

Offisielt er det imidlertid ingen som har tatt på seg skylda for PSN-skandalen, som har kostet Sony massevis av penger og tonnevis av tillit.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden