Podkast

Podkast: Historien bak populære Mega Man

Ukens Retro Crew minnes starten på Keiji Inafunes fargerike spillserie.

Mega Man-seriens sjarmerende figurdesign og fengende musikk har fortsatt å være en del av vestlig populærkultur, men har i senere år blitt stemoderlig behandlet av eieren Capcom. Dette kulminerte i kanselleringen av Mega Man Legends 3 til 3DS – til fansens ergrelse og frustrasjon. Mye av grunnen skyldes kanskje at 3DS ikke solgte så bra på den tiden.

1,8 millioner dollar til åndelig oppfølger

Mega Man på tokt i et av Iceman-brettene.
Mega Man het Rockman i Japan.

Det er nå en drøy uke siden Mega Man-skaper og tidligere Capcom-ansatt Keiji Inafune lanserte Kickstarter-kampanjen for sitt neste prosjekt: Et sideskrollende plattformspill med en robotgutt i blå drakt og store våpen.

Mighty No. 9 er umiskjennelig likt Mega Man, selv musikken er skrevet av samme komponist som i det originale spillet. Frieriet til fansen har allerede sopet inn imponerende 1,8 millioner dollar når det gjenstår 22 dager.

Denne åndelige oppfølgeren av Mega Man fikk også oppmerksomhet i forrige episode av Rad Crew, men nå ønsker vertene å gå dypere inn i historien bak plattformspillene som preget barndommen til de fleste som var interessert i konsollspill på 80-tallet.

Are Ness Fløgstad, Stian Askeland og Jostein Hakestad begynner med de aller første 8-bit-spillene, men snakker også om Mega Man X og Legends -spillene, og dagens situasjon der Capcom tilsynelatende har lagt Mega Man død.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Det er produsert 52 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Episode 51: Hva skjedde med SEGA?
Episode 50: Konsollene som ingen ville ha
Episode 49: Husker du Psygnosis?

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden