Podkast: Spillfigurer som fortjener mer oppmerksomhet

Ukens Retro Crew tar for seg heltene som lever i skyggen av Mario og Zelda

Nintendo har et stort galleri med kjente og kjære figurer, og de mest kjente er nok Zelda, Link, Mario, Luigi og Peach. Men det finnes andre som jobber akkurat like hardt, uten å få den samme respekten.

Bør Waluigi få et eget spill snart?

Eksempler på dette er den kvinnelige dusørjegeren Samus Aran fra Metroid-serien, den rosa, kuleformede Kirby fra plattformspillene med samme navn og Fox McCloud fra action-eventyrene Star Fox.

I dag samles Retro Crew-gjengen for å rette søkelyset på figurerer som fortjener mer oppmerksomhet enn de har fått. Hva med for eksempel Popo og Nana, bedre kjent som Ice Climbers? Eller Mario og Luigis erkerivaler Wario og Waluigi? Fortjener de mer tid i rampelyset?

Dette er bare noen av figurene vi får høre om i ukens podkast. Spillhelter som befinner seg i skyggen av stjernene, men som likevel betyr mye for Nintendo-fans.

Bak mikrofonene denne gangen hører vi Jostein Hakestad og Are Ness Fløgstad.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Det er produsert 37 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Episode 36: Hør vår favorittmusikk fra NES
Episode 35: Nintendo 64
Episode 34: The Elder Scrolls III: Morrowind

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil her.

Siste fra forsiden