Podkast: Vi tar for oss The Legend of Zelda-serien

Ukens Retro Crew handler om Link og Zeldas mange eventyr opp gjennom årene.

Med et tosifret antall spill på en drøss av konsoller har de fleste spillgenerasjoner ett eller annet forhold til The Legend of Zelda. Grønnkledte Link og prinsesse Zelda har i sine mange inkarnasjoner bergtatt spillere verden over, noe som har gjort at den populære Nintendo-serien i dag står som en av spillverdenens ypperste.

En hurv av spill

Den seiglivede serien har tatt med spilelre på mange eventyr di siste par tiårene. Fra The Legend of Zelda, til de litt mer sære Link's Adventure og Phantom Hourglass, til kulturelle milepæler som Ocarina of Time og Wind Waker. Selv om nesten alle spillene ser helt ulike ut, og tross i mange inkarnasjoner av helten og heltinnen, er kjernen fremdeles den samme – en stor verden med mengder av grotter, gjemte gjenstander og skjulte hemmeligheter venter i alle innslagene. Det er egentlig litt underlig at Nintendo fremdeles greier å holde serien fersk. Et nytt Zelda-spill er bestandig noe å merke seg.

«It's dangerous to go alone! Take this.»

I denne ukens Retro Crew er det Are Ness Fløgstad, Stian Askeland og Jostein Hakestad som svipper innom Hyrule for å diskutere Zelda-serien i sin helhet. Diskusjonen svirrer selvfølgelig innom trekløverets personlige favoritter, kanskje med noe uortodokse favoritter hos enkelte. Krydret med seriens musikk i bakgrunnen blir det en durabelig diskusjon som er innom seriens ikoniske spill.

Litt mer forvirrende blir det når gjengen bestemmer seg for å gå litt inn i spillseriens offisielle tidslinje, med tidsreising, parallelle verdener og annet snadder. Her gjelder det å holde tunga rett i munnen. Selvfølgelig legges det litt ekstra fokus på seriens milepæler, samt en kort og småflau tur innom The Legend of Zeldas tv-serie, her dubbet til norsk .

En ikonisk åpningssekvens fra The Legend of Zelda: A Link to the Past.

Til sist får lytterne svar på sine kommentarer og spørsmål fra forrige ukes Need for Speed-fokuserte episode.

Hva synes du er det beste The Legend of Zelda-spillet? Hva er dine tanker om Nintendos merkelige tidslinje. Har du noen barndommsminner fra den uforglemmelige tv-serien? Diskuter gjerne stort og smått om spillserien i kommentarfeltet.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Det er produsert 43 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Episode 42: Vi minnes de første Need for Speed-spillene Episode 41: Hør uforglemmelig spillmusikk fra Sega Mega Drive Episode 40: De ultravoldelige spillene på 90-tallet

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil her.

Siste fra forsiden