Pokémon Go er omsider ute i Norge

Nå kan også nordmenn utforske det verdensomspennende fenomenet.

Pokémon Go har for lengst blitt et fenomen i store deler av verden. Det avsindig populære mobilspillet ble først lansert i USA, Australia og New Zealand den 6. juli, og grunnet stor serverpågang måtte Europa og resten av verden pent vente på en offisiell lansering.

Charmander må selvfølgelig være med.
Niantic

Nå har imidlertid Nintendo og utvikler Niantic fått ut fingeren, og tidligere i dag ble spillet omsider lansert her i Norge. Mobilspillet er da fullstendig gratis, og er tilgjengelig på både iOS og Android.

Fange noen rare dyr

I Pokémon Go inntar man som vanlig rollen som en vaskekte Pokémon-trener. Ved hjelp av mobiltelefonens innebygde GPS må man deretter labbe omkring i den virkelige verden for å finne de titulære lommemonstrene.

I skrivende stund er det kun Pokémon fra første generasjon som er tilgjengelig.
Niantic

Disse dukker sparsommelig opp omkring på verdenskartet rundt deg, og når man nærmer seg den aktuelle skapningen i virkeligheten, vil den også dukke opp på mobilskjermen. Eksempler på dette kan du se i bildene her, hvor man for eksempel oppdager en Charmander i parken, eller en Doduo på vei til trikken.

Det hele snøres sammen med et lett rollespillsystem, som lar deg utvikle figurene dine, og oppdage nye og sjeldnere Pokémon jo høyere nivå du er i.

Det har tidligere vært mulig å få tilgang til Pokémon Go i Norge gjennom uoffisielle kanaler, men nå er spillet altså ute på ordentlig her til lands. God jakt!

Vil du har mer informasjon?
LES: Pokémon Go tar verden med storm »

Siste fra forsiden