Pokémon-spill og Pokémon-gen

Nintendo har kunngjort et nytt Pokémon-spill for DS, samtidig som advokatene deres har sørget for at det kreftfremkallende genet Pokémon får nytt navn.

Pokémon Trozei! er et nytt spill i Pokémon-serien. Dette følger Lucy Fleetfoot, som er en hemmelig agent for Secret Operations League (SOL). Oppdraget hennes er å redde stjålne Pokémon-figurer fra en ondsinnet organisasjon som kaller seg Phobos Battalion, samt finne ut hvorfor de stjeler Pokémon-figurer.

Spillet kommer med fire moduser; to for enspiller og to for flerspiller (en hvor to spillere samarbeider og en hvor de kjemper mot hverandre, begge via trådløst nettverk). Dessuten kan spillere distribuere en miniversjon av spillet til hverandre, slik at det er mulig å teste det uten å betale først.

Spillet ser ut til å være et slags Tetris-aktig hjernetrimspill hvor målet er å linke opp til fire Pokémon "puslespillbrikker" i rad (enten vertikalt eller horisontalt), ved hjelp av stylusen til DS. Da skapes en "trozei", og for flere poeng kan du lage kjedereaksjoner. Om brikkene når toppen av skjermen er spillet over.

Spillet inneholder over 380 Pokémon-brikker, og noen er vanskeligere å få "trozei" på enn andre. Ved å spille med venner, øker sjansene dine for å få "trozei" på sjeldne Pokémon-er, og det er også mulig å bytte "agentkort" med venner for en økt sjanse til å fange sjeldne Pokémon-er. Pokémon Trozei skal lanseres til neste år.

Pokémon-franchisen er en av de mest populære og inntektsbringende franchisene Nintendo har, og derfor er det ikke rart at de prøver å beskytte den så godt de kan. Nå har advokatene deres (gjennom Pokémon USA, et heleid datterselskap av Nintendo) sikret at et nylig oppdaget gen som kan forårsake kreft har fått et nytt navn.

Forskere ved Memorial Sloan-Kettering Cancer Center i New York hadde nemlig døpt dette genet Pokémon, noe Pokémon USA mente at var skadelig for merkenavnet deres. Derfor truet de med søksmål, noe som har resultert i at genet har fått det litt mindre støtende navnet Zbtb7.

Det ryktes at advokater fra planeten Zbtb7 i Humbug-systemet er på full fart mot jorden for å protestere mot det nye navnet, men takket være de store avstandene mellom våre to planeter, er ankomsten deres først ventet om tre tusen år.

Siste fra forsiden