PopCap må la 50 ansatte gå

Peggle-utvikleren nedbemanner for å tilpasse seg et marked i endring.

På mandag bekreftet John Vechey, en av PopCaps grunnleggere, at det populære spillselskapet må nedbemanne stabben. Ryktene om at betydelige deler av studioet måtte ta hatten sin og gå hadde da svirret den foregående dagen. Bekreftelsen kom i et hjertefølt blogginnlegg der Vechey forteller om en harde beslutningen om å kutte den nordamerikanske styrken med om lag 50 personer.

Samtidig skal PopCaps Dublin-kontorer begynne med diskusjoner om hvordan de kan øke inntektene i Europa uten å stenge ned studioet. Det påpekes også at selv om PopCap må la enkelte gå nå, så har de også ansatt mange nye i løpet av det siste året.

Grunnen til kuttene og prioriteringene skal være forandringer i markedet:

– Gratisspill, sosiale spill og mobilspills popularitet har eksplodert. Det skjedde raskt. Overraskende raskt. Forandringene i forbrukernes smak gjør at vi må omorganisere bedriften og investere i nye typer spill på nye plattformer, forteller Vechey i innlegget.

Peggle er en av PopCaps mange populære titler.

Videre forteller PopCap-gründeren at det også er en økonomisk grunn bak beslutningene:

– Vi har hatt muligheten til å investere i kreative, nye spill som Peggle og Plants vs. Zombies fordi vi firmaet har hatt høye inntekter. Dette har nå endret seg, og om vi ikke tilpasser oss kan vi ikke investere i nye muligheter.

Ingen problemer med EA

Vechey virker også svært bevist på at enkelte kommer til å gå i strupen på EA og gi de skylden for stabreduksjonen. Han bekrefter at EA lar PopCap kjøre løpet slik de ønsker selv, og at den vanskelige beslutningen var helt og holdent PopCaps.

– Dersom vi ikke hadde EA i ryggen hadde kuttene vært enda verre.

Nytt Plants vs. Zombies på vei

Den triste nyheten kommer bare én dag etter at PopCap annonserte oppfølgeren til tårnforsvarspillet Plants vs. Zombies, planlagt for utgivelse i løpet av våren 2013.

Det første spillet i serien har blitt en kritiker- og publikumsyndling, og har håvet inn gode anmeldelser på stort sett alle de 13 plattformene man kan skaffe det på. Vi i Gamer.no ga PC-utgaven av spillet en rykende god anmeldelse da vi anmeldte det i 2009.

Les også: Plants vs. Zombies 2 annonsert Les også: EA kjøper «Bejeweled»-skaperne

Les også
Anmeldelse: Plants vs. Zombies

Siste fra forsiden