Glemt spill fra Battlefield-skaper

Presentasjon fra Hardcore

Actionspillet Hardcore var «én bug unna lansering».

Digital Illusions er mest kjent for sine Battlefield-spill, men har en lang og variert historie som utvikler. De startet tilværelsen på Amiga, med flipperspillene Pinball Dreams og Pinball Fantasies (som begge er tilgjengelig i Minis-seksjonen på PlayStation Network), og har siden lansert alt fra hjernetrim i Benefactor og heftig racing i Motorhead og Rallisport Challenge-spillene.

Bilde fra den uferdige Amiga-versjonen.

På nittitallet jobbet de også med et todimensjonalt actionspill som het Hardcore. Dette startet som et Amiga-spill, men ble til slutt utviklet som et spill for Sega Mega Drive. Utgiveren var britiske Psygnosis.

Ifølge Digital Illusions-veteranene Andreas Axelsson og Olof Gustafsson var spillet så godt som ferdigutviklet da Psygnosis på én og samme ettermiddag bestemte seg for å kansellere alle sine 13 Mega Drive-prosjekter. Hardcore ble dermed aldri lansert.

I dag er det Sony som eier rettighetene til Hardcore (da de kjøpte Psygnosis på nittitallet). Axelsson og Gustafsson sier at de ønsker å gi spillet ut gratis, slik at alle som vil kan teste det på emulator, men at de må ha Sony med på laget før de kan gjøre det.

Her er en presentasjon av Hardcore, som ble vist på den svenske demomessen Datastorm:

Hardcore-presentasjon på Datastorm.

Siste fra forsiden