Jarle Hrafn Grindhaug - Rock Pocket Games

PressFire-redaktør Jarle Hrafn Grindhaug inn i ny lederstilling hos Rock Pocket Games

Tar spranget fra spillpressen til spillproduksjon.

Jarle Hrafn Grindhaug blir COO i Rock Pocket Games.
Privat

I høst trer Jarle Hrafn Grindhaug inn som Chief Operating Officer for det norske spillstudioet Rock Pocket Games. Tønsberg-studioet ledes i dag av grunnlegger og regissør Ivan Moen, og Grindhaug blir et nytt tilskudd til lederstrukturen i bedriften.

– Etter å ha vært hang-around og maskot i noen år, går jeg nå inn i rekkene i Rock Pocket Games som COO, og tar da også et foreløpig farvel med journalistrollen og PressFire, forteller han til Gamer.no.

– De fleste spillentusiaster har nok lekt litt med drømmen om å jobbe med spillutvikling, og det var vanskelig å si nei da denne muligheten meldte seg.

Grindhaug har lang fartstid i spillpressen, og var med på å grunnlegge spillnettstedet PressFire i 2008 sammen med Kjetil Svensen.

I 2011 hanket Dagbladet inn nettstedet via Berner New Media, noe som førte til at PressFire ble avisens dedikerte spillredaksjon. Etter omstruktureringer i Dagbladet i 2016 gikk PressFire ut av avisen, og fortsatte på egen hånd under Grindhaug og Erik Fossum.

Rock Pocket Games er et godt etablert norsk spillstudio med 15 år på baken. Opp gjennom årene har de sluppet spill som Shiftlings og Moons of Madness, og har nyligst bistått Ravn Studio, Invictus Games og Caprino Filmcenter med den nye versjonen av Flåklypa Grand Prix.

Voidcast blir det neste spillet fra Rock Pocket Games.
Rock Pocket Games

For øyeblikket jobber studioet med Voidcast – et spill som Grindhaug beskriver som «et ambisiøst kjærlighetsbrev til metroidvania». Prosjektet fikk i fjor 4 millioner kroner i støtte fra Norsk filminstitutt.

– Jeg håper å kunne omsette verdiskapingen med erfaring som komplimenterer og å hjelpe så godt jeg kan med å skape rom for at alle får gjøre det de er best på og har lyst til å jobbe med. Noe som er en litt pretensiøs måte å si at jeg skal prøve å ikke være i veien, sier Grindhaug om sin nye rolle.

LES OGSÅ: Et tilfeldig møte i Australia ble starten på et utviklereventyr for norske Anders og André »

Siste fra forsiden