Pro Pinball kan gjenoppstå

Stjerneteam lager nytt flipperspill.

Pro Pinball-serien er svært anerkjent både for sin realistiske gjengivelse av flipperspill og for de svært veldesignede brettene serien har levert. Serien består av fire spill som ble lansert mellom 1996 og 2000 av nå nedlagte Empire Interactive og utviklet av Cunning Developments, som også er nedlagt.

Grunnleggeren av Cunning Developments har imidlertid grunnlagt et nytt studio, Silverball Studios, hvor flere veteraner fra Pro Pinball-serien jobber. Nå har de lykkes å kjøpe rettighetene til serien, og ønsker å bringe den tilbake.

Planen nå er å lage et helt nytt Pro Pinball-spill, for PC, Mac, iOS og Xbox Live Arcade. I den forbindelse har de slått seg sammen med Pat Lawlor, som har laget noen av tidenes mest populære ekte flipperspill. Han har for eksempel The Addams Family og The Twilight Zone på samvittigheten. I tillegg har de fått med seg kunstneren John Youssi, som laget bildebakgrunnene på de to klassiske flipperspillene.

TimeShock fra 1997.

I tillegg ønsker Silverball å lansere nye utgaver av de eksisterende brettene i serien, The Web, Timeshock!, Big Race USA og Fantastic Journey. Disse skal by på oppdatert HD-grafikk og et svært høyt detaljnivå, og skal også komme til PC, Mac, iOS og Xbox Live Arcade.

Den uferdige 2013-versjonen av TimeShock.

TimeShock skal etter planen dukke opp i februar 2013, og så vil de andre spillene følge som perler på en snor frem til det nye Pat Lawlor-brettet kommer i oktober neste år.

For å fullføre planene sine slik de ønsker trenger imidlertid utviklerne flere midler, og i den forbindelse har de lansert en Kickstarter-kampanje. Håpet er å få inn 400 000 dollar (2,3 millioner kroner) innen 5. oktober, og etter et par dager uten særlig mye publisitet rundt kampanjen har de skrapt sammen 25 000 dollar.

Donerer du femten dollar får du det nye Pat Lawlor-brettet når det er ferdig. Om du høyner til femti får du alle de fem kommende brettene, altså de fire nyutgavene og Lawlor-brettet.

Hvis kampanjen og spillene har suksess vil utviklerne også se på nye plattformer, som PS3, Vita, Wii U, 3DS og Android/Ouya. Dessuten vil de kunne fortsette å lage realistiske flipperspill med helt nye brett. Interessant nok virker det som det nye brettet fra Pat Lawlor kan få en «ekte» utgave også, og det skal dessuten være interesse for å ta TimeShock til de virkelige spillehallene.

Du kan forøvrig også stemme på Pro Pinball på Steam Greenlight, om du har lyst til å se spillene på Valves distribusjonstjeneste.

Les også: Kickstarter-suksess for flipperspill
Les også: Dansker trenger Kickstarter-hjelp

Siste fra forsiden