Produksjonen av New Nintendo 3DS stanser i Japan

Begynnelsen på slutten for Nintendos håndholdte?

Avbildet: New Nintendo 3DS XL.
Jens Erik Vaaler, Gamer.no

Nintendos håndholdte 3DS-konsoll har nå vært med oss en god stund, og har med årene kunnet vise til gode akkumulerte salgstall. Nå kan det imidlertid se ut til at det omsider går mot slutten for konsollen – det melder blant andre VG247.

På Nintendos japanske nettsider ble det nemlig nylig opplyst at selskapet stanser all produksjon av New Nintendo 3DS. Det er uvisst hvorvidt produksjonsstansen kun gjelder for Japan.

Det ser ut til at de andre utgavene av maskinen, altså 2DS-konsollene og 3DS XL, fremdeles er i produksjon, og det foreligger ingen informasjon om hvorvidt det også planlegges å avslutte produksjonen av disse.

Vil Nintendo fokusere utelukkende på Switch i tiden fremover?
Nintendo

Oppgradert 3DS

New Nintendo 3DS er den seneste, oppgraderte utgaven av 3DS, og byr blant annet på em litt kraftigere prosessor, en ny, integrert C-stikke over de vanlige knappene som blant annet kan brukes til å rotere kameraet i spill og ikke minst et frontkamera med ansiktssporing som brukes til å oppnå en mer stabil 3D-effekt.

Maskinen ble lansert i Europa tidlig i 2015, og har dermed vært tilgjengelig her i cirka to og et halvt års tid. Det er uvisst om produksjonsstoppen i Japan vil påvirke tilgjengeligheten til konsollen her til lands.

3DS er fremdeles en relativt populær konsoll. Ifølge nettstedet VGChartz har 3DS-konsollene per juni i år oppnådd et totalt salgstall på cirka 65 millioner enheter, som riktignok er langt under DS-ens salgstall på saftige 154 millioner. På årets E3 ble bare tre 3DS-titler vist frem; Metroid: Samus Returns, Mario & Luigi: Superstar Saga og Sushi Striker: The Way of Sushido.

Nintendos nyeste Switch-spill ble akkurat oppdatert:
Her er spillets nye figur »

Siste fra forsiden