New Nintendo 3DS har fått Europa-dato

Nyversjonen av håndholdtkonsollen er like rundt hjørnet.

Ny Nintendo 3DS.
Nintendo

Japan, og merkelig nok Australia, har hatt et forsprang på den nyeste utgaven av Nintendo 3DS en stund. Den nye konsollen bærer enkelt nok navnet New Nintendo 3DS, men er blant de mest dramatiske revisjonene selskapet noen gang har gjort.

Under Nintendo Direct-sendingen onsdag fikk vi i Europa vite når vi får være med på den nye bølgen. New Nintendo 3DS og storutgaven New Nintendo 3DS XL kommer hit 13. februar. En prislapp ble ikke klistret på konsollen.

Nye knapper, bedre ytelse

Knott. (Bilde: Nintendo)

Mest åpenbart på nyvinningslisten er nok den knøttlille nye analogknotten like over knappene på høyresiden. Denne fungerer likt som Circle Pad Pro, kjent som tilbehør til den opprinnelige 3DS-maskinen. I tillegg lempes de to ekstra skulderknappene – XL og XR – fra ekstratilbehøret over til konsollen slik at man får to sett skulderknapper.

Mer lagringsplass. (Bilde: NIntendo)

Den andre store forandringen er at maskinen har fått mer minner og en prosessor med bedre ytelse. Dette skaper et faktisk skille mellom gamle og nye NIntendo 3DS-spill ettersom enkelte spill vil dra nytte av ytelseshoppet. En egen utgave av Nintendo Wii-spillet Xenoblade Chronicles er først ute.

Utbyttbart deksel, og en inngang for MicroSD-kort slenges med. Støtte for Nintendo-samlefigurene Amiibo er også noe kun denne nye versjonen har.

Tredje revisjon

Dette er faktisk Nintendos fjerde variant i Nintendo 3DS-økosystemet på fire år. Den opprinnelige håndholdtkonsollen ble sluppet i 2011, mens en større utgave kalt Nintendo 3DS XL kom på markedet året etter. En 3D-løs versjon kalt Nintendo 2DS ble sluppet i 2013.

Sammenlignet med forgjengerne Nintendo DS og Gameboy Advance er ikke dette ukarakteristisk. Også de gikk gjennom flere revisjoner – Nintendo DS fikk totalt tre revisjoner, mens Gameboy Advance fikk to.

Siste fra forsiden