Slik blir Nintendo 3DS XL

Lanseres i sommer med betydelig større skjerm og batterilevetid.

Nintendo

Natt til fredag holdt Nintendo en pressekonferanse over Internett der den største nyheten var annonseringen av en ny utgave av Nintendo 3DS. Den nye utgaven skal hete Nintendo 3DS XL, og skal, som navnet indikerer, først og fremst være en større utgave av selskapets nyeste håndholdte konsoll.

Konsollen kan skilte med hele 90 prosent større skjermer. Dette betyr at den 3D-fokuserte toppskjermen nå måler hele 4,88 tommer i diameter, mens bunnskjermen er litt mindre med sine 4,18 tommer. Hele konsollen vil måle 15 cm horisontalt og 17 cm vertikalt i utbrettet form.

Batteritiden skal også bli en smule utvidet. Nå vil konsollen kunne vare fra 3,5 timer til 6,5 timer under 3DS-spilling, og 6 til 10 timer under DS-spilling – noe som betyr at nye 3DS XL-eiere kan vente om lag en time lenger med å febrilsk lete etter støpsel for å ikke miste progresjonen.

Den blir kanskje litt stor for lomma?

I utgangspunktet vil konsollen komme i flere farger. Så langt har vi sett variantene rød med svart kant, blå med svart kant, og sølv med svart kant. De som er ivrige på å ta skrittet over til den nye, større og mer batterikapable utgaven av konsollen trenger ikke vente lenge. Allerede 28. juli blir konsollen å finne her i Europa.

Dersom du ønsker å oppgradere til den nye konsollen skal det være mulig å bruke den innebygde systemoverføringsfunksjonen. Da overføres alle nedlastbare spill og programmer, samt all annen form for lagret data. Etter overføringen vil den opprinnelige konsollen bli nullstilt.

Bergsala har bekreftet at det nok en gang er opp til norske forhandlere å sette den norske prisen selv, slik praksisen også var for den originale 3DS-konsollen. Hvis vi pludrer litt med den amerikanske prisen kan vi regne oss frem til at konsollen antagelig vil koste mellom 1700 og 2000 kroner innenfor den norske landegrensen.

Farger som passer alle.

Ingen uventet manøver

Nintendo har ikke vært fremmed for å oppdatere sine håndholdte konsoller tidligere. Selskapet har faktisk greid å gjøre det hele til en tradisjon opp gjennom årene, og mange forventer nok at dette heller ikke blir Nintendo 3DS' siste designoppdatering. Den første Game Boy-konsollen fikk hele to nye design, før Nintendo hoppet over på en fargeutgave med Game Boy Color. Game Boy Advance fikk også to nye utgaver som forbedret både batteritid og skjerm, mens Nintendo DS økte hele konseptet til totalt tre nydesign.

Les også: 3DS får ekstra Pokémon-titler Les også: Kommentar: Jeg elsker Nintendo 3DS

Se hele Nintendo Direct-konferansen med blant annet 3DS XL-annonseringen.

Siste fra forsiden