New Nintendo 3DS.
New Nintendo 3DS. (Bilde: Nintendo)

Nå får Nintendo 3DS nok en nyutgave

Konsollen får en ekstra styrestikke og flere knapper.

Nintendo viste i dag frem en ny utgave av håndholdtkonsollen Nintendo 3DS som en del av sin Japan-fokuserte direktesendte presentasjon. Nyutgaven får navnet New Nintendo 3DS, og får noen små og store endringer. Den nye utgaven faser tydeligvis både ut den opprinnelige 3DS-konsollen og 3DS XL, med varianter både med og uten større skjermer.

Den knøttlille styreknotten.
Den knøttlille styreknotten.Bilde: Nintendo

Viktigst er nok den knøttlille nye analogknotten like over knappene på høyresiden. Denne fungerer helt likt ekstratilbehøret Circle Pad Pro som man kan koble på den opprinnelige 3DS-maskinen. I tillegg lempes de to ekstra skulderknappene – XL og XR – fra ekstratilbehøret over til konsollen.

Nye skulderknapper.
Nye skulderknapper.Bilde: Nintendo

Knappene til høyre har for øvrig fått seg en ny fargepalett – angivelig for å matche Super Nintendo-kontrolleren. I tillegg har Nintendo stappet mer minne og en bedre prosessor inn i maskinen, noe som sikkert gjør at menyene går et par hakk raskere. Faktisk vil det komme et spill som kun kan kjøres på den nye revisjonen – en egen utgave av Nintendo Wii-spillet Xenoblade Chronicles som drar nytte av den nye maskinkraften.

Får utbyttbare deksel

En annen ting det er verdt å nevne er at konsollen har støtte for Nintendos Skylanders-lignende figursystem, Amiibo. Samtidig annonserte de 12 Amiibo-figurer som man skal kunne bruke sammen med Super Smash Bros. for Wii U & 3DS når det kommer. Der kan man lagre figurer, statistikk og slåssestiler.

Utbyttbare deksel, og MicroSD-port.
Utbyttbare deksel, og MicroSD-port.Bilde: Nintendo

Som med gamle telefoner skal man kunne bytte ut deksel på den nye konsollen. Nintendo slipper også flere menyvarianter som kan spiffe opp hovedmenyen litt. Både en Mario- go en Zelda-variant ble vist frem.

Den nye konsollen slippes 11. oktober i Japan, mens Nintendo ifølge Eurogamer forteller at den ikke finner veien til Europa og Norge før neste år.

Tredje revisjon

Dette blir altså Nintendos fjerde variant i Nintendo 3DS-økosystemet på fire år. Den opprinnelige håndholdtkonsollen ble sluppet i 2011, mens en større utgave kalt Nintendo 3DS XL kom på markedet året etter. En 3D-løs versjon kalt Nintendo 2DS ble sluppet i 2013.

Sammenlignet med forgjengerne Nintendo DS og Gameboy Advance er dette ikke ukarakteristisk. Også de gikk gjennom flere revisjoner – Nintendo DS fikk totalt tre revisjoner, mens Gameboy Advance fikk to.

Her kan du se hele Nintendos japanske direktesending:

Nintendo Direct

Kommentarer (22)

Forsiden akkurat nå

Til toppen