Nå får Nintendo 3DS nok en nyutgave

Konsollen får en ekstra styrestikke og flere knapper.

New Nintendo 3DS.
Nintendo

Nintendo viste i dag frem en ny utgave av håndholdtkonsollen Nintendo 3DS som en del av sin Japan-fokuserte direktesendte presentasjon. Nyutgaven får navnet New Nintendo 3DS, og får noen små og store endringer. Den nye utgaven faser tydeligvis både ut den opprinnelige 3DS-konsollen og 3DS XL, med varianter både med og uten større skjermer.

Den knøttlille styreknotten.

Viktigst er nok den knøttlille nye analogknotten like over knappene på høyresiden. Denne fungerer helt likt ekstratilbehøret Circle Pad Pro som man kan koble på den opprinnelige 3DS-maskinen. I tillegg lempes de to ekstra skulderknappene – XL og XR – fra ekstratilbehøret over til konsollen.

Nye skulderknapper.

Knappene til høyre har for øvrig fått seg en ny fargepalett – angivelig for å matche Super Nintendo-kontrolleren. I tillegg har Nintendo stappet mer minne og en bedre prosessor inn i maskinen, noe som sikkert gjør at menyene går et par hakk raskere. Faktisk vil det komme et spill som kun kan kjøres på den nye revisjonen – en egen utgave av Nintendo Wii-spillet Xenoblade Chronicles som drar nytte av den nye maskinkraften.

Får utbyttbare deksel

En annen ting det er verdt å nevne er at konsollen har støtte for Nintendos Skylanders-lignende figursystem, Amiibo. Samtidig annonserte de 12 Amiibo-figurer som man skal kunne bruke sammen med Super Smash Bros. for Wii U & 3DS når det kommer. Der kan man lagre figurer, statistikk og slåssestiler.

Utbyttbare deksel, og MicroSD-port.

Som med gamle telefoner skal man kunne bytte ut deksel på den nye konsollen. Nintendo slipper også flere menyvarianter som kan spiffe opp hovedmenyen litt. Både en Mario- go en Zelda-variant ble vist frem.

Den nye konsollen slippes 11. oktober i Japan, mens Nintendo ifølge Eurogamer forteller at den ikke finner veien til Europa og Norge før neste år.

Tredje revisjon

Dette blir altså Nintendos fjerde variant i Nintendo 3DS-økosystemet på fire år. Den opprinnelige håndholdtkonsollen ble sluppet i 2011, mens en større utgave kalt Nintendo 3DS XL kom på markedet året etter. En 3D-løs versjon kalt Nintendo 2DS ble sluppet i 2013.

Sammenlignet med forgjengerne Nintendo DS og Gameboy Advance er dette ikke ukarakteristisk. Også de gikk gjennom flere revisjoner – Nintendo DS fikk totalt tre revisjoner, mens Gameboy Advance fikk to.

Her kan du se hele Nintendos japanske direktesending:

Nintendo Direct

Siste fra forsiden