Project Eternity runder av med ny Kickstarter-rekord

Obsidians rollespillprosjekt sanket inn mer enn Double Fine Adventure.

Onsdag kjørte Obsidians Project Eternity-Kickstarter i mål med en rekordsum på 3,9 millioner dollar. Ingen tidligere Kickstarter-spill har nådd en lignende pengegalopp – rollespillet slår dermed forrige rekordholder Double Fine Adventure som endte på 3,3 millioner dollar tidligere i år. Opprinnelig spurte rollespillutvikleren om 1,1 millioner til å lage spillet, men giverglade nostalgikere og rollespillentusiaster dyttet summen godt over dette. Totalt 73 986 mennesker spyttet penger inn i prosjektet i løpet av de 30 dagene Kickstarter-siden var oppe.

Ifølge Obsidians twitter-konto har utvikleren også over 140 099 dollar på lur via PayPal-donasjoner. Dette betyr at totalsummen overskrider 4 millioner dollar, og at de dermed forplikter seg til å gi spillet en ekstra dose med polering. Poleringen består blant annet av et integrert kommentarspor, og bruk av ekte instrumenter i lydsporet.

Sett gjennom norske øyne vil da Obsidian ha like under 23 millioner kroner å bruke på å produsere det isometriske rollespillgufset fra fortiden.

Første isometriske bakgrunn fra spillet. (Kilde: Project Eternitys Kickstarter-side.)

La til dokumentar

Søndag kunne utvikleren også fortelle at de kommer til å lage en dokumentar om utviklingen av spillet, etter å ha motatt forespørsler fra fans som ønsker å se hva som skjer bak forhenget. Dokumentaren skal ikke finansieres av Kickstarter-pengene.

Ellers ble flere såkalte «stretch goals» oppfylt i løpet av prosjekttiden. «Stretch goals» er egenskaper utvikleren lover å legge inn dersom donasjonene når et visst nivå. Mest spennende er kanskje inklusjonen av en andre storby, noe som ble oppnådd da prosjektet nådde en pengesum på 3,5 millioner dollar. Storbyen sammenlignes med slike massive områder som Baldur’s Gate og Athkatla.

Da gjenstår det bare for Obsidian å lage spillet, samt å oppfylle rollespilldrømmene til 74 000 fans. Foreløpig har de satt slippdatoen til april 2014.

Les også: Første bilde fra Project Eternity Les også: Wing Commander-skaper vurderer Kickstarter

Siste fra forsiden