Project Gotham Racing kan vende tilbake

Begge nestegenerasjonskonsollene kan få bilspill laget av Bizarre-veteraner.

En av de viktigste seriene i Xbox-plattformens lange liv er Project Gotham Racing. Da utviklerstudioet Bizarre ble kjøpt av Activision, og siden lagt ned etter skuffende salgstall for det flotte bilspillet Blur, så det ut til at serien ikke lenger hadde noen fremtid.

Men nå vil Microsoft som kjent lansere en ny Xbox, og en av de viktigste sjangerne for nye spillkonsoller har tradisjonelt vært bilspill. Nå tyder ting på at Project Gotham Racing vil gjenoppstå for Microsofts neste boks.

Det var nettstedet STFU and Play som sparket i gang ryktene. De hevder å ha fått informasjon om at Lucid Games, et relativt ungt utviklerstudio startet av Bizarre-veteraner, nå samarbeider med Microsoft for å lage det neste Project Gotham Racing-spillet.

Ifølge nettstedet har de tatt utgangspunkt i den eksisterende kodebasen for Project Gotham Racing-serien, og jobber med å oppgradere den for den neste Xbox-generasjonen.

Oooh!

I ettertid har en skribent fra nettstedet Polygon backet opp ryktene, og nettstedet VG247 har funnet bildemateriale som tyder på at Lucid Games faktisk jobber med et bilspill. I et bilde, fra studioets nettsted, står det at «veien åpnes i 2013». Bildet ser ut til å vise den britiske hovedstaden London – en av flere storbyer Project Gotham Racing-serien var innom.

Også noe for PS4

Det blir imidlertid enda mer spennende. Da Bizarre ble lagt ned gikk en rekke av studioets ansatte til Sony-eide Evolution Studios, hvor de også har fått følge av veteraner fra wipEout-skaperen Studio Liverpool.

Ifølge STFU and Play jobber også disse med et Project Gotham Racing-inspirert bilspill, men denne gangen for Sonys nestegenerasjonskonsoll. Teamet skal ledes av Ged Talbot, som var hoveddesigner på Blur og flere spill i Project Gotham Racing-serien, og internt skal spillet være kjent som tiårets største racingspill fra Europa.

Vi slipper å vente spesielt lenge på å finne ut om ryktene er sanne, for ifølge STFU and Play skal spillet vises frem på Sonys fremtidsrettede arrangement den 20. februar, hvor vi visstnok også får se et nytt spill fra Killzone-skaperne Guerilla Games.

Begge de to spillene skal visstnok lanseres samtidig med at konsollene deres kommer ut. Hvis bildet på Lucid Games' nettsted er korrekt, gir det nok en indikasjon på at Microsoft planlegger å lansere sin neste Xbox i år.

Les også: Bilspillet det aldri ble noe av
Les også: Anmeldelse: Project Gotham Racing 4

Siste fra forsiden