Prøvekjør TrackMania 2 Stadium

Bilspillet har fått åpen beta.

Den franske spillutvikleren Nadeo har nå lansert en åpen beta av bilspillet TrackMania 2 Stadium. Her får vi en oppdatert versjon av bilen og miljøet fra det ultrapopulære gratisspillet TrackMania Nations, og skilter med den samme halsbrekkende kjøringen men oppdatert grafikk og mange nye funksjoner siden det nå er integrert i Nadeos ManiaPlanet-system.

I motsetning til originale TrackMania Nations koster TrackMania 2 Stadium penger. Betaversjonen er imidlertid gratis, og kan lastes ned via Steam eller spillets offisielle nettsted. Det er likevel visse begrensninger for de som ikke velger å trekke kortet for å forhåndsbestille spillet, slik som at man ikke får tilgang på belønninger i form av «planets» – en slags virtuell myntenhet man kan bruke på ulike ting i ManiaPlanet-systemet.

Lag din egen moro

Som alle de andre TrackMania-spillene kommer TrackMania 2 Stadium med et kraftig og lettfattelig baneredigeringsverkøy som lar deg designe dine egne baner. Disse kan du så distribuere på nettet, eller bruke når du kjører et flerspillerspill fra din maskin. Banenes filstørrelse er knøttliten, så selv de med langsomt internett vil automatisk laste ned nye baner på få sekunder. Dermed blir det stor variasjon når man spiller på nettet.

Bilen funker like godt på gjørme som på asfalt.

Spillet har også en solokampanje. I betaversjonen har denne femten baner, men i fullversjonen skal den få 65 baner. I solokampanjen kan man sette offisielle tider og konkurrere med andre spillere på verdens-, lands- og gruppebasis. Når man setter en offisiell tid lastes en «reprise» av løpet ditt opp på nettet, slik at andre kan kjøre mot en spøkelsesversjon av din bil.

Planen er å lansere fullversjonen av TrackMania 2 Nations i april.

ShootMania også til Steam

TrackMania 2 Stadium er ikke det eneste Nadeo-spillet som befinner seg i åpen beta. Det andre er skytespillet ShootMania Storm. Dette spillet har flere likhetstrekk med TrackMania-serien. Blant annet har det fokus på rask action, samt et innebygd redigeringssystem som lar deg designe dine egne spillmiljøer ved hjelp forhåndsskapte byggeklosser.

Betaversjonen av ShootMania Storm ble opprinnelig lansert tidligere denne måneden, men har nå dukket opp på Steam også. Du trenger ikke å forhåndsbestille spillet for å få tilgang. ShootMania Storm skal også få sin fullversjon i april.

Sist, men ikke minst, kan vi ta med at det forrige TrackMania-spillet, TrackMania 2 Canyon, nå er tilgjengelig på Steam.

Les også: Anmeldelse: TrackMania 2 Canyon
Les også: Nye miljøer for TrackMania 2

Siste fra forsiden