PSN er snart tilbake for fullt

Sony lover at nettverket er helt oppe igjen innen ukeslutt.

Sonys problemer med sitt omfattende nettverk PlayStation Network har blitt svært dyre. De har gjort gjentatte forsøk på å gjenopprette det i ny og forbedret form, men hacking-angrepet ser ut til å ha rammet dem hardere enn noen kunne ha gjettet.

De siste ukene har ting likevel lysnet litt, og siden 15. mai har visse tjenester i nettverket vært tilgjengelige, slik som nettspilling og kontobehandling. Nå melder Sony i en pressemelding at de tar sats på å gjenopprette siste rest av PSN i løpet av uken. Det vil si at funksjoner som PlayStation Store, muligheten til å veksle inn verdikuponger, mikrotransaksjoner og lignende vil gjøres mulig igjen.

PlayStation Store er på vei tilbake.

– Vi har gjort ytterligere testing og etterprøving av sikkerheten til butikkfunksjonene våre for å kunne gjenopprette PlayStation Network fullstendig, så våre fans kan nye den førsteklasses underholdningsopplevelsen de har lært seg å elske, sier Kazuo Hirai, som er en av Sonys toppsjefer.

Den 20. april ble PlayStation Network rammet av et ondsinnet digitalt angrep, som eksponerte de private opplysningene til over 100 millioner brukerkontoer. Siden den gang har Sony jobbet iherdig med å få på plass nye sikkerhetsrutiner, men angrepet har vært svært prekært for det japanske gigantselskapet.

Siste fra forsiden