Playerunknown's Battlegrounds

PUBG introduserer nye datastyrte fiender på spillets hittil minste kart

Samtidig varsler spillsjefen at flere større kart kommer til neste år.

Den tiende sesongen med Playerunknown's Battlegrounds står for døren, og med det har utvikler PUBG Corp. avslørt litt av hva spillere kan vente seg. Blant nyvinningene som rulles ut 16. desember for PC og 17. desember på konsoll er et splitter nytt kart og flere datastyrte fiender å kjempe mot.

PUBGs minste kart

Slik blir den tiende PUBG-sesongen. (Video: PUBG Corp.)

Det nye kartet har fått navnet Haven. Her kan spillere utforske en halvstor industriby på kveldstid, og akkurat størrelsen er en av de mer nevneverdige tingene med kartet. Haven er nemlig spillets hittil minste kart, med et areal på kun én kvadratkilometer. Til sammenligning er originalkartet Erangel på 64 kvadratkilometer.

Med så lite plass å bevege seg på er kampene begrenset til kun 32 spillere. Modusene som er tilgjengelige på Haven er solo og duo.

Den neste store nyvinningen kommer i form av en datastyrt bande med fiender, kalt The Pillar. Disse patruljerer Havens gater på jakt etter spillere å ta knekken på, og benytter seg av alt fra kamphelikoptre til pansrede lastebiler.

The Pillar-styrkene kan fort skape trøbbel for spillere.
PUBG Corp.

Ved bruk av kartets nye nødfallskjerm kan spillere sveve mellom hustak for å komme seg raskt unna Pillar-styrkene. De som velger å ta opp kampen med den datastyrte motstanden vil riktignok belønnes med kraftige våpen og annet utstyr.

Haven skal kun være tilgjengelig i løpet av spillets tiende sesong, og deretter blir det tilsynelatende borte for godt. PC-spillere som vil prøve det allerede nå kan hoppe inn i PUBGs testservere.

Større kart på vei

For de som er mer interessert i den tradisjonelle PUBG-opplevelsen, har PUBG Corps Dave Curd ellers avslørt at større kart er på vei. I et intervju med Polygon bekreftet Curd, som tok over som spillsjef etter Brendan Greene, at 2021 vil by på PUBG-kamper i langt større arenaer.

Haven er PUBGs hittil minste kart, men utvikleren har planer om å bygge større til neste år.
PUBG Corp.

Etter en lengre periode der utvikleren har satset på mer actionfylte opplevelser på mindre kart, har teamet kommet frem til at PUBG i bunn og grunn er et overlevelsesspill. Den opplevelsen passer seg best på større kart, ifølge Curd, der spillere har mer tid til å utforske og lete etter utstyr.

– Der PUBG skiller seg ut fra alle de andre store spillene der ute er i nedetiden. Spenningen som oppstår mellom overlevelsesfasen og skuddvekslingene. Enten dere er sånne som liker å hoppe rundt på motorsykkel eller foretrekker å sanke utstyr i ingenmannsland – større verdener er der det blir mulig, sa Curd.

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

Akkurat hvordan kartet eller kartene vil se ut er fortsatt hemmelig. Spillsjefen hevdet imidlertid at 64-kvadratkilometer – som Erangel og Miramar – virket å være den perfekte størrelsen.

Fortnite har også fått en diger oppdatering.
Nå kan du for eksempel spille som Kratos fra God of War »

Siste fra forsiden