PUBG introduserer omfattende endringer til spillopplevelsen

Oppdatert: PUBG Corp. dropper sirkelendringene etter kritikk fra spillere.

PUBG Corp.

Oppdatering 13. april: De drastiske sirkelendringene som ble introdusert i denne ukens oppdatering har fått en blandet mottakelse fra spillere. Mange har klaget på at tiden ikke strekker til i kampenes innledende fase, og etter bare én dag har PUBG Corp. derfor besluttet å vende tilbake til måten sirklene fungerte før.

I en melding på Reddit skriver utvikleren at målet fortsatt er å finjustere systemet på ett eller annet vis. Endringene må imidlertid skje på en forsiktig måte som skaper god balanse, forteller talspersonen for PUBG Corp uten å gå inn på hva det faktisk betyr.

Reverseringen vil tre i kraft i løpet av fredag 13. april.

Opprinnelig sak følger.

Tidlig torsdag morgen slipper PUBG Corp. en ny oppdatering til Playerunknown's Battlegrounds, med noen av de største endringene skytespillet har gjennomgått til nå. Oppdateringen overhaler hvordan sirklene i spillet oppfører seg, og justerer samtidig på både Miramar-brettet og andre sider ved opplevelsen.

Sirkelendringer

Sirklene før og etter PUBGs nyeste oppdatering.
PUBG Corp.

Den blå sirkelen i PUBG er en konstant trussel, som stadig snevrer inn spillområdet og tvinger spillere ut i kamp med hverandre. Siden Early Access-lanseringen har sirkelen kun vært gjennom noen små endringer, men dagens testoppdatering bringer med seg en drastisk overhaling.

Enkelt forklart blir det kortere ventetid mellom hver gang sirklene forflytter seg, som bør redusere dødtid og «camping». Sirklene beveger seg også saktere mot slutten av kampen, slik at det blir greiere å komme seg til det neste trygge området – selv hvis man ikke finner et kjøretøy.

For å balansere endringene har utvikleren økt skaden man tar hvis man oppholder seg utenfor sirkelen. Dette gjelder riktignok kun for de tre siste sirklene, og med den reduserte hastigheten skal det være lettere å unngå sirkelskade. Du kan se sammenligningen mellom nye og eldre sirkler i tabellen over.

Til glede for mange lover utvikleren ellers at sirklene heretter vil trekke mer mot land, i stedet for å legge seg på vannet. Sjansen for at det neste trygge området ender opp veldig langt unna sentrum av det forrige reduseres også med 30 prosent.

Videre kunngjorde PUBG Corp. at den første sirkelen på Erangel vil dukke opp 30 sekunder tidligere enn før, mens på Miramar vil den vises alt mens man sitter i flyet. Foreløpig skal akkurat disse endringene bare testes, og utvikleren vil lytte til spillernes tilbakemeldinger før de eventuelt implementeres offisielt.

Justerer Miramar og fjerner klær

Den nordlige delen av Miramar vil også gjennomgå forandringer.
PUBG Corp.
Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

Oppdateringen handler som nevnt ikke bare om sirkler, og byr også på endringer for ørkenbrettet Miramar. I et forsøk på å gjøre brettets nordlige del mer attraktiv har utvikleren introdusert flere veier, kjøretøyer og bebygde områder, samt bedre våpen og utstyr mot toppen av kartet.

Av annet nytt meldte PUBG Corp. at klesplaggene som har ligget strødd rundt omkring nå fjernes. Der man tidligere fant fire par hansker, tre luer og en boblejakke i et hus kan man nå altså finne ting som faktisk er nyttige – som stekepanner og lyddempere til pistol.

Oppdateringen rulles ut som del av en vedlikeholdsperiode fra klokken 04:00 til 07:00 torsdag 12. april, da serverne vil være nede for telling. Du kan se den fullstendige listen over endringer på PUBGs Steam-side.

Playerunknown's Battlegrounds er i stadig utvikling.
Nylig fikk spillet en utvidet tilskuerfunksjon »

Siste fra forsiden