Quest for Glory-serien på GOG

Noen av tidenes beste eventyr er endelig tilgjengelige igjen.

Nettbutikken tidligere kjent som Good Old Games har slått til igjen, med en relansering av hele Quest for Glory-serien for bare ti dollar. Ikke bare får du Quest for Glory 1-5, men det første spillet i serien kommer i to vidt forskjellige utgaver. Tilhengerne av den originale versjonen med sitt tekstbaserte grensesnitt kan kose seg med denne, mens de som nekter å røre tastaturet når de spiller eventyrspill kan prøve nyversjonen fra nittitallet.

Quest for Glory-spillene blandet eventyrspill og rollespill på en måte få andre spill har gjort før eller siden. Du fikk velge mellom tre forskjellige helteklasser, nemlig tyv, magiker og kriger. Valget var med å avgjorde hvordan du måtte løse de forskjellige utfordringene spillet hadde å by på – en magiker og en tyv kunne for eksempel velge helt ulike veier inn i et låst hus.

Originale Quest for Glory I.

Spillene var også svært åpne, og gav spillerne stor frihet til å overkomme utfordringene i den rekkefølgen de ønsket. Samtidig måtte man passe på å spise og drikke regelmessig, og med mindre man var veldig modig eller bare veldig dum var det også en god idé å tilbringe natten i en god, varm seng i stedet for ute i villmarken.

Quest for Glory V.

På samme måte som i BioWares Mass Effect-spill kunne man lagre spillfiguren sin etter at hvert spill i serien var fullført – og så laste ham inn igjen i neste spill. Dermed kan du spille gjennom hele serien med samme helt om du ønsker det.

Serien så først dagens lys i 1989, og holdt det gående helt til 1998. Quest for Glory V: Dragon Fire var et av de siste spillene noensinne utviklet av Sierras gamle utviklerstudio, som i løpet av sine 20 år i bransjen kokte sammen alt fra King's Quest til Gabriel Knight.

Quest for Glory-spillene er imidlertid ikke de eneste nostalgiske perlene GOG har gravd opp i dag. Foretrekker du å bygge mektige byer kan du spille det klassiske bybyggerspillet Zeus, og du får tilleggspakken Poseidon med på kjøpet. Zeus og Poseidon koster samlet ti dollar.

Les også:

Vi kan koste på oss et bilde fra Zeus også.

Siste fra forsiden