Quest for Glory-skaperne vil tilbake

Planlegger Kickstarter-kampanje senere i år.

Ekteparet Corey og Lori Ann Cole sto for noen av historiens mest elskede PC-spill, nemlig Quest for Glory-serien, som blandet eventyrspill og rollespill på en unik måte. I tillegg var Corey Cole designeren på den humoristiske hjernetrimmeren Castle of Dr. Brain, og ekteparet sto også for eventyrspillet Shannara.

Etter å ha sett hvordan flere av sinetidligerekolleger fra tiden i Sierra har lykkes med å samle sammen utviklingsbudsjett på folkefinansieringsnettstedet Kickstarter, har de to spilldesignerne bestemt seg for å selv prøve lykken på nettstedet. De vil lansere en Kickstarter-kampanje i november, som handler om å lage et spill fokusert på deres School for Heroes-prosjekt på nettet.

Det første spillet i Quest for Glory-serien er en av Sierras største klassikere.

Dette spillet vil være en blanding av rollespill og eventyrspill, men vil ikke følge Quest for Glory-modellen. I stedet vil det være tungt inspirert av parets Dungeons & Dragons-røtter, og inkludere grottekravling og taktisk kamp. Handlingen foregår på en skole for helter, som er plassert oppå et stort grottesystem fullstappet av monstre og skatter.

I den ene delen av spillet vil spillerne få utforske grottene og drive mer eller mindre tradisjonell, klassisk rollespilling. I den andre delen vil de befinne seg på skolen, hvor de må forbedre egenskapene sine, forholde seg til medelever, takle utfordring fra krevende lærere og så videre. Denne delen av spillet skal visstnok minne litt om japanske Persona 2, men tilby langt flere valg.

Planen er å lansere School for Heroes i flere deler. I den første spiller du en tyv, og for din del vil skolen være en slags forbedringsanstalt. De ansatte og andre ved skolen vil i stor grad se på deg som en fange, og det er opp til deg å vise dem at du duger og kan bli en helt. I neste del spiller du en trollmann, som vil oppleve en helt annen historie.

Det gjenstår selvsagt å se om ekteparet Cole får budsjettet i havn, og spillet blir virkelighet. Det ser i alle fall ut som de vil ta seg god tid med å planlegge Kickstarter-kampanjen.

Les også: Quest for Glory-serien på GOG
Les også: Nytt liv for Sierra-klassiker

Siste fra forsiden