Racing med 1200 hester

Formula Truck er en bilsimulator utenom det vanlige.

Om du har sansen for lastebiler, men synes Euro Truck Simulator 2 blir litt for rolig, kan du ta en titt på Fórmula Truck. Dette er et racingspill basert på en brasiliansk motorsportserie ved samme navn, der store lastebiler kjører om kapp på ordinære racerbaner.

Fórmula Truck benytter seg av en videreutviklet rFactor-motor, og vi loves svært høy realisme. Utviklerne har jobbet sammen med profesjonelle lag og førere for å sikre en autentisk opplevelse. Men spillere uten særlig simulatorerfaring kan heldigvis benytte seg av en rekke hjelpemidler og lettere vanskelighetsgrader. Det er tross alt ikke særlig lett å styre en maskin som veier fem tonn og har 1200 hestekrefter rundt snirklete baner.

Totalt har spillet 25 biler fra 2012-sesongen, og du får dessuten rikelig med muligheter til å justere og endre på kjøretøyet ditt. Alt fra fjæringer til bremser kan endres på, slik at bilen passer din kjørestil.

Vroom.

Spillet skilter også med 12 detaljerte baner, og siden disse befinner seg i Brasil vil nok flesteparten oppleves som nye for majoriteten av norske spillere.

Om du synes spillet høres spennende ut kan du besøke det offisielle nettstedet for mer informasjon. Der kan du også lastet ned en tidsbegrenset versjon, som lar deg spille i én time før du må betale for å få lov til å fortsette. Prisen for fullversjonen er litt i underkant av 150 norske kroner.

Ta også en titt på spillets trailer, som du finner under artikkelen.

Les også: Hva driver Euro Truck Simulator-skaperne med?
Les også: Anmeldelse: F1 2011

Siste fra forsiden