Rainbow Six kan bli tolket på nytt

Rykter sier at spesialpolitiserien går tilbake til sine mer taktiske røtter.

Siden 1998 har Tom Clancy's Rainbow Six vært en av de fremste politispillseriene. Men i motsetning til spill som L.A. Noire eller velkjente Police Quest så er ikke fokuset på å snakke skurker ut av å gjøre ulovligheter. Rainbow Six er de tungt armerte gutta du ringer inn når det ikke er noen annen utvei enn å nøytralisere målet for enhver pris.

Siden den gangen har serien likevel utviklet seg en del, og stadig tilnærmet seg andre skytespill. Skal vi tro Kotaku så akter Ubisoft å endre på det. Rykter skal ha det til at de ønsker å tolke serien helt på nytt, og gå tilbake til dens røtter som et taktisk snikespill snarere enn et hardbarka skytespill.

Slik så Rainbow Six ut i 1998.

Handlingen skal angivelig være satt til New York, hvor en terroristgruppe har sett seg lei av grådigheten på Wall Street og bestemt seg for å skape kaos på hjemmebane. Utviklerne vil bruke mer energi på å fortelle en mørkere, mer filmatisk og givende historie denne gangen.

Spillbloggens kilde nevner ikke særlig mye mer om spillet, utover at det i hovedsak vil foregå i førsteperson med unntak av tredjepersonsvisningen som oppstår når man går i dekning. Rent presentasjonsmessig skal spillet ligne mye på de foregående spillene, men altså legge mer vekt på det at man må snike seg rundt snarere enn å skyte sin vei gjennom oppdragene.

Det forrige spillet i denne serien kom i 2008, og bar navnet Rainbow Six: Vegas 2. Vår anmelder Marius syntes det var et kapabelt skytespill, som både så, hørtes og kjentes bra ut, og belønnet det med en solid syver.

Det er ikke kjent når denne eventuelle nytolkningen av Rainbow Six er ment å utgis, eller hvilke konsoller som får den.

Siste fra forsiden