– Raseri senker vinnersjansene

League of Legends-utviklerne forteller at sutrespillerne taper mer.

At flerspillersjiktet er fylt til bremmen med iltre spillere som elsker å rakke ned på både mot- og medspillere er ingen hemmelighet. Særlig iltert kan det bli i spill der samarbeid og dyktighet er en forutsetning for å ha det gøy – for eksempel i MOBA-sjangeren.

Av spillene som sliter med klaging og sutring er nok League of Legends blant de mest profilerte. Det svært populære lagspillet, der to lag på fem spillere rykker i tottene på hverandre, prøver stadig å sile ut de argeste spillerne. Selv proffspillere blir stengt ute om de ikke klarer å holde beherskelsen.

Rasieri til besvær

Nå har de gitt ut en video med statistikk som argumenterer for at samarbeid og positiv oppførsel er nøkkelen til å vinne. Videoen kan du se nederst i artikkelen.

– For hver negative spiller på laget synker sjansen for å vinne. Fra 54 prosent gjennomsnittlig vinnrate med ingen som sutrer, ned til 46 prosent vinnrate med tre. Og det går bare nedover derifra, hevder Riot Games i videoen.

Skru av sinne.

I tillegg mener utvikleren at det er et samsvar mellom lagkjekling og hvor mye gull man tjener inn. Får man ikke hanket inn nok gull, har man ikke råd til å kjøpe seg gjenstander som hjelper i kampen, noe som igjen det vil påvirke sjansene når lagene møtes til slag.

Ikke overraskende ymter spillselskapet frempå at positive spillere har motsatt effekt. Spillere som flere ganger har vist positiv oppførsel vinner 10 prosent flere kamper enn menigmann. Prosenttallene stuper ned til 35 for de som velger å ty til skjellsordene.

Så enkelt?

Det er vanskelig å oppføre seg godt.

Det er dog litt vanskelig å svelge påstanden om at negative spillere leder til tap uten en klype salt, ettersom en kan se for seg at spillere som vinner mer har mindre grunn til å bli rappkjeftet. Blir man slengt sammen med fire andre dyktige spillere vil de positive lovordene mest sannsynlig blomstre, noe som igjen kan forklare både vinnratioen og gullsankingsforskjellen.

I så fall kan en se for seg at mangelen på sutring kommer nettopp på grunn av godt spill, i motsetning til at sutring leder til dårlige resultat.

Vi har tatt kontakt med Riot for å høre om de kan svare på disse spørsmålene.

Til helgen begynner sluttspillene i sesong 3 av League of Legends-ligaen kalt LCS. I hele år har lag fra alle regioner kjempet om å toppe tabellene, og om muligheten til å komme seg til sluttspillet. Norske Erlend «Nuckeduck» Holm spiller for internasjonale Lemondogs, som skal i ilden allerede til helgen.

Les også: Iransk League of Legends-turnering bannlyser kvinnelige helter Les også: League of Legends anerkjennes som sport i USA

League of Legends-videoen.

Siste fra forsiden