Ratchet & Clank vender tilbake til røttene

Splitter nytt romeventyr fra Insomniac.

Onsdag kveld brukte Insomniac-veteranen Ted Price den offisielle Playstation-bloggen til å annonsere et nytt Ratchet & Clank-spill. I Amerika får spillet undertittelen Full Frontal Assault, mens det blant oss svaksinnede europeere går under det litt mer beskjedne navnet Ratchet & Clank: Q Force.

Spillet vil ifølge Price vende tilbake til de klassiske elementene som definerte de første spillene i serien. Dette vil spillerne blant annet merke gjennom den særegne kontrollfølelsen, våpenutvalget og kameravinklingen i tredjeperson. Spillet skal også inkludere en flerspillerdel, og slippes etter sigende allerede i høst, eksklusivt til PlayStation 3.

Slik ser coveret ut

Bursdagsbarn

Annonseringen skal være en del av seriens tiårsjubileum, som feires senere i år, og Q Force vil få selskap av Ratchet & Clank Collection som lanseres om drøye to uker her til lands. Price forklarer at Q Force er noe fansen lenge har ønsket seg lenge.

Det forrige spillet i franchisen, Ratchet & Clank: All 4 One, var en helt ny vri på seriens suksessformel, og fokuserte utelukkende på en samarbeidsopplevelse for fire spillere. Dette var noe kritikere og trofaste tilhengere av serien reagerte på med blandet kritikk. Vår anmelder hadde blant annet dette å si i sin anmeldelse:

– For dedikerte fans av serien vil nok Ratchet & Clank: All 4 One fremstå som fragmentert og uinspirert der det smetter inn i den anonyme mengden spekulative og billige forsøk på å profittere på en solid merkevare.

Om vi skal stole på Price vil dette endre seg betraktelig i det kommende Q Force. Han lover også flere detaljer om spillet «veldig snart», og om vi er heldige kan dette bety at vi får se mer av Ratchet & Clank: Q Force allerede neste uke. Da braker nemlig E3-messen løs i Los Angeles.

Les også: Ratchet & Clank i ny drakt
Les også: Anmeldelse: Ratchet & Clank: All 4 One

Siste fra forsiden