Realistisk racing med radiostyrte biler

Det populære nisjespillet VRC Pro vil ut på Steam.

Virtual Racing Industries

VRC Pro er en simulator hvor du får leke deg med radiostyrte biler. Selv om de er små kan de nå topphastigheter på 120 kilometer i timen, og da sier det seg selv at du må ha tunga rett i munnen når du kjører.

Spillet har vært tilgjengelig på nettet en stund, og har opparbeidet seg en stor tilhengerskare. Utviklerne skryter av at de støttes av over 40 organisasjoner og bedrifter i miljøet.

Ekte racing vs. simulert racing.

Du kan spille med tastatur, joystick eller håndkontroller. I tillegg kan du kjøpe en USB-dings som lar deg bruke en ekte radiokontroller.

Grunnpakken er gratis

I virkeligheten kan radiostyrte biler lett bli en ekstremt dyr hobby, men VRC Pro er forhåpentligvis ikke like ille. Grunnpakken er nemlig gratis, og byr på fem biler og åtte baner.

Totalt er det 66 baner i spillet, og alle er basert på virkelige RC-baner. Det er en kombinasjon av utendørs- og innendørsbaner. Spillet har ti biler, og du kan ifølge utviklerne også bygge og skreddersy dine egne biler.

Nok en sammenligningsvideo. Jeg blir svimmel bare av å se på dette.

Spillet ser ut til å ha et stort fokus på konkurranse over nettet, enten det er snakk om direkte kappløp for opp til ti spillere eller racing mot andre spilleres bestetider.

Nå ønsker skaperne av VRC Pro å lansere spillet på Steam. For å få det til trenger de støtte på Greenlight. Utviklerne forteller at de vil lansere spillet på Steam så raskt som mulig.

De tror tilgangen på flere spillere vil gjøre det mer moro for alle – og mener «mainstream-gamere» har egenskaper som er ideelle for både ekte og virtuell RC-racing.

Om du stikker innom Greenlight for å støtte spillet kan du jo også gi en liten håndsrekning til norske Amphora.

Siste fra forsiden