Feature

Reisebrev: Gamescom 2011, dag 0

Vi gjør nok et hederlig forsøk på å bestige messemonsteret.

KÖLN (Gamer.no): Man føler seg litt som en nyttårsrakett etter en tur som gårdagens. Ikke var den utpreget lang – å reise over dammen kan fort være tre ganger så tidkrevende – men det er noe med løypa Oslo - Amsterdam - Düsseldorf - Köln som gir inntrykk av at du har vært en tur i tørketrommelen. Tog, taxi og fly om hverandre er mas nok, og jeg synes synd på min platoniske elsker Marius som også måtte fly en tur fra Bergen.

Den hersens bråkete domen står her enda. (Bilde: Lasse Lervik/Gamer.no)

Vi er igjen godt plantet i Köln, hvor verdens største messe for videospill finner sted. Gamescom har blitt en riktig så stor begivenhet, Selv er jeg noe mettet. Dette er mitt tredje år på rad i en by jeg virkelig ikke liker, og det har vært veldig mange spillmesser og -turer mellom hver av dem. Messelivet er ikke så veldig mye annet enn slitsomt, men jobben må gjøres.

Full rulle

Timeplanene til Marius og meg er sannsynligvis de mest tettpakkede vi i Gamer noen gang har hatt på en messe. Her er det snakk om avtaler fra messa åpner til den stenger, hver eneste dag. Siden vi kun er to stykker må vi stort sett prioritere de aller største titlene, men det har også blitt plass til noen litt mindre saker. Her skal det virkelig tas et dypdykk i spillindustrien anno 2011.

Lasse elsker potetsuppe mer enn livet i sin helhet. (Bilde: Marius Kjørmo/Gamer.no)

Selve Gamescom-messen starter ikke før på onsdag, eller i morgen om du teller med de innledende pressekonferansene og -arrangementene til Sony, EA og Microsoft. Dagen i dag og tirsdag er likevel hektiske nok, der de huser de to første dagene av GDC Europe. Her har en rekke eksperter fra ulike deler av bransjen fått mulighet til å lære unge, håpefulle spillutviklere noen triks, tungt ervervede lærepenger og artige anekdoter.

Det kan være vanskelig å holde hodet gående gjennom åtte timer med intense foredrag av varierende kvalitet, særlig når man roter seg bort på veien dit og må ende opp med å karatetrikse seg over et digert gjerde for å rekke innsjekkingen. Vi har likevel slurpet i oss et par stilige seminar av karer som virkelig kan dette med å lage spill, og jobber i skrivende stund med å gi dere litt snacks å slafse i dere før dekningen av Gamescom begynner.

Sosiale skruller

Turen over hit var ikke særlig bemerkelsesverdig, alt tatt i betraktning, og bestod for det meste av at jeg og Marius vekslet på å drikke øl og å bære hverandre på påsarygg, slik to menn fra utenfor hovedstaden gjør når de møter hverandre for bare andre gang. Vi rakk likevel å stifte bekjentskap med et par artige skapninger.

Marius og vår nye venn Bjarne. (Bilde: Lasse Lervik/Gamer.no)

På sportsbaren på Schipol fikk vi selskap av en mus, uten at vi orker å spekulere i om det skyldes rufsete hygieniske forhold eller at nederlendere er like dårlige til å holde skadedyr ute som de er til å snakke som mennesker. Da var det artigere å bli møtt av en nordmann på togstasjonen ved Düsseldorf Flyplass, som mente at kun noen fra Norge kan snakke så snålt som meg og Marius.

Mannen viste seg å være den norske spillskaperen Bjarne Rene fra Vostopia, og en trivelig kar attpåtil. Derfor slo vi like gjerne av en prat. Og det er egentlig alt som har skjedd så langt. I morgen skal vi som nevnt ta del i en treenighet av pressekonferanser, før det blir en aldri så liten sjanse til å puste ut før messekjøret virkelig begynner på onsdag. Nå skal vi sove. Adieu.

Siste fra forsiden