Blogg

Reisebrev: Gamescom 2012, dag 1

Vi føler på varmen, og møter lokalbefolkningen.

KÖLN (Gamer.no): GDC er nå på andre dagen, og vi la ut med fulle avtalebøker og høye forhåpninger. Etter en grenseløst hverdagslig frokost dro vi hver vår vei for å rekke våre gjøremål: Audun rasket avgårde til et eller annet Hitman-opplegg han ikke visste hvor var, mens undertegnede satt seg foran skjermen for å trøkke ut en oppsummering av kvelden i forveien.

Sentraleuropas varmeste bro.

Etterpå bar det avgårde i retning det massive Köelnmesse-bygget. For å komme til GDCs lokaler er vi nødt til å krysse Rhinen over en jernbanebro der den varme luften ligger så klam og trykkende at du får mest lyst til å kaste deg de drøye 35 meterne ned i vannet bare for å slippe unna. Likevel krummet vi nakken og fortsatte. Hva gjør vel ikke to modige karer for folkeopplysningens skyld.

Apropos folkeopplysning kan jeg også rapportere om at selv Epics karismatiske visepresident Mark Rein gav utvetydig uttrykk for hva han syntes om Kölnervarmen under intervjuavtalen vår. Heldigvis gikk aircondition-anlegget for den store gullmedaljen under demonstrasjonen av Unreal Engine 4, og dagen var mer eller mindre reddet.

Lunch.

På veien tilbake til hotellet ble jeg stoppet av to indiske turister, midt på broen fra helvete. Der ble jeg tvunget til å oppholde meg opp til flere svette minutter for å hjelpe dem med å video-forevige et slags indisk kjerlighetsrituale. Den ene inderen gav meg en rosa iPhone, og de to begynte å posere ved rekkverket. Først kysset de hverandre, så kysset de en ring, og så kastet de ringen med symbolsk verdighet ned i den skitne Rhinen. Alt før jeg hadde rukket å trykke på iPhonens lille røde record-knapp. Dermed var indernes kjerlighetsminne irreversibelt tapt for all fremtid. Slik går det når du lar meg stå å fordunste på sentraleuropas varmeste bro i flere uutholdelige minutter – thats karma, bitch.

Vilkårlig tysker.

Samtidig, et helt annet sted, står Audun og knipser bilder av en liten café for å kunne stille inn perfekt fokus på speilreflekskameraet sitt. Plutselig tar en vilkårlig tysker oppstilling midt i veien, og forlanger å bli tatt bilde av. Tyskerens motiver forblir ukjente, men det ble nå et fint bilde av det. Fokuset er perfekt også.

Etter det gikk vi begge tilbake til hotellet og reflekterte over dagens hendelser, og nå er det leggetid her fra Köln. Det var alt vi opplevde av ikke-spillrelaterte hendelser, men i morgen fyres Gamescom opp for alvor, og vi er selvfølgelig på plass med alt du trenger å vite.

Tschüss!

Siste fra forsiden