Religionskrig i nytt spill fra tidligere EA-topp

Ta over verden med religionen din, men pass deg for de gamle gudene.

Chaphat

Rod Humble, som tidligere var sjef for EA Play, har blitt uavhengig spillutvikler. Nå har det nye studioet hans, Chaphat, annonsert sitt første spill.

Verden er min, bare min.

Det er et strategispill for Windows og Mac OS, og heter Cults & Daggers. Spillet finner sted i antikken, og lar deg designe din egen religion som du må forsøke å gjøre til den dominerende i verden.

Spillet foregår over 400 år, og underveis må du forsøke å manipulere både små og store riker, og forholde deg til spioner, martyrer, profeter og så videre. Du kan bygge templer, rekruttere viktige familier, og til og med utføre ofringer.

Gretne, gamle guder

Og alle som tror noe annet må dø.

De gamle gudene er også et problem, for ettersom de innser at de har mistet taket på verden vil de naturligvis heller se den ødelagt enn under innflytelsen til en ung jypling av en religion.

Spillet skilter med en omfattende enspillerdel hvor disiplene og byene skapes på nytt hver gang du spiller. I tillegg støttes flerspiller for opp til fire spillere via e-post eller på samme datamaskin.

Cults & Daggers lanseres allerede 12. februar, og blir tilgjengelig på Steam.

Religionskrig har vi også tidligere fått i spill, og det mest kjente fra nyere tid er kanskje det heftige strategispillet Crusader Kings II, som blant annet lar deg bekjempe kristendommen som vikingkonge.

Og så har vi jo Populous-spillene, selvsagt.

Siste fra forsiden