Vikingene angriper Crusader Kings II

Ny ekspansjon fokuserer på vikinger og persere.

Det massive strategispillet Crusader Kings II har fått en rekke store ekspansjoner etter at det ble lansert for cirka ett år siden. Nå har Paradox annonsert den neste utvidelsen, The Old Gods, og denne gangen er det vikingene som byr opp til dans.

Handlingen starter i år 867, og gir spillerne 200 ekstra år med historie å bryne seg på. Kristendommen har ikke fått fotfeste i hele Europa, og de gamle religionene står fortsatt sterkt. Dette gjelder spesielt i nord. Vikingene herjer i de britiske øyer, og denne trusselen må de kristne herskerne takle før de eventuelt kan ta turen ned til det hellige landet for å drive korstog. Samtidig er hedenske stammer på vei over steppene i øst.

Pakken introduserer også en helt annen religion til spillets allerede varierte religiøse bakteppe. For å finne den må vi til midtøsten, hvor religionen med det klingende navnet zoroastrisme sto sterkt. En gang i tiden var dette en av verdens største religioner; i dag praktiseres den primært av mindre grupper i Iran og India. Men i The Old Gods kan du endre historien, og kanskje gjenoppbygge det persiske imperiet i samme slengen.

For å spre kristendommen til nye landområder kan du sende misjonærer. Tilber fraksjonen din de gamle gudene, kan de benytte seg av nye elmenter som ofringer og spådomskunst.

Ekspansjonen inkluderer også andre nye elementer. Landløse arvinger og karismatiske krigere kan danne egne hærer og skape trøbbel, opprørere har nå spesifikke planer og agendaer som de prøver å nå, og herskere kan forberede invasjoner ved å utbasunere planene til verden, og håpe på at eventyrere og oppurtunister tropper opp for å bli med på moroa.

Crusader Kings II: The Old Gods kommer i salg i løpet av årets andre kvartal. Sjekk traileren under artikkelen.

Les også: Anmeldelse: Crusader Kings II
Les også: Crusader Kings II får ny tilleggspakke

Siste fra forsiden