Resident Evil-filmserien skal «rebootes»

Rykker tilbake til start.

Gjengen fra Resident Evil: The Final Chapter.
Constantin Film

Med seks filmer under beltet i løpet av 15 år har Resident Evil-filmserien blitt en kommersiell suksess, om ikke en kritikeryndling. Nylanserte Resident Evil: The Final Chapter markerte egentlig den siste filmen i serien, men det virker ikke som om skrekken tar slutt helt ennå.

Ifølge Variety ønsker rettighetshaver Constantin Film å begynne filmserien på nytt igjen, med helt blanke ark. Dette fortalte styremedlem Marint Moszkowicz på filmfestivalen i Cannes, uten å fortelle mye mer.

Så ingen vet altså hvor mange filmer det er snakk om å lage, selv om Moszkowicz antyder at målet er å lage seks nye, hvem som sitter i registolen, hvem som skriver filmene, eller noe som helst annet om filmene. Vi vet ikke en gang om regissør og manusforfatter Paul W.S. Anderson kommer tilbake, eller om noen helt nye skal få bryne seg på prosjektet. Det er ikke sikkert at Constantin Film vet det selv en gang ennå.

Gode salgstall – elendig kritikk

Resident Evil-filmserien er løst basert på Capcoms spillserie med samme navn. I samtlige filmer har vi fulgt Milla Jovovich gjennom hennes kamp mot Umbrella Corporation, virusinfeksjoner og selvfølgelig Albert Wesker.

Mens serien har stått for om lag 1,23 milliarder i inntekter over sine 15 år, har kritikerne stort sett slaktet samtlige seks filmer. Inntektene gjør faktisk at serien er den mest inntektsbringende filmserien basert på spill.

Spillserien fikk en ny giv også i år.
Resident Evil 7 er absolutt et spill du bør spille – hvis du tør »

Siste fra forsiden