Apex Legends

Respawn snur – nå får Apex Legends-spillere vende tilbake til kamper som er underveis

Reconnect-funksjon kommer i sesong fem, sammen med den nye figuren Loba.

Torsdag slapp Respawn de første detaljene om den femte sesongen med Apex Legends. Sesongen – kalt Fortune's Favor – lanseres 12. mai og spillere kan blant annet se frem til en ny figur og en mye etterspurt funksjon.

Reconnect-funksjon

Fra og med 12. mai kan spillere vende tilbake til kamper som er underveis dersom spillet krasjer eller man mister Internett-tilkobling.
EA

Begravd et stykke nedover i utviklerens skriv om den kommende sesongen, introduseres en såkalt reconnect-funksjon. Dersom man mister nettilkobling, spillet krasjer eller man faller ut av en kamp som er underveis, får man muligheten til å vende tilbake.

Tross stor etterspørsel etter en slik funksjon har Respawn tidligere nektet å innføre en, i frykt for at spillere ville bruke den til å sikre seg urettferdige fordeler. Nå har pipen imidlertid fått en annen lyd.

– Vi håper dette hjelper dere med å komme tilbake til spillet kjapt, slik at dere kan fortsette å tjene opp Ranking Points. Forvent flere detaljer i sesongens endelige oppdateringsnotater.

Les også: Ny Apex Legends-modus lover litt mer rettferdige kamper »

Hevnlysten mestertyv og skattejakt

Den første traileren for sesong fem, som du kan se øverst i artikkelen, introduserer Loba – en mestertyv av rang med en trist bakgrunnhistorie.

Som liten jente var Loba vitne til at Revenant myrdet hennes far. (Video: EA)

Spillere som har fulgt Apex Legends kjenner henne kanskje igjen som datteren til Marcos Andrade, som ble likvidert av Apex-figuren Revenant. Flere år senere har Loba omsider funnet sin fars morder, og hun er klar til å innta Apex-arenaen for å få sin hevn.

Hva hennes evner angår har Respawn foreløpig ikke avslørt noe. Graving i spillets filer antyder imidlertid at hun får bruke ferdighetene hun har lært seg som tyv, inkludert evnen til å spore opp bestemte gjenstander og forflytte seg lynraskt fra sted til sted.

Ved siden av Loba lokker sesong fem med en fersk modus som Respawn kaller Quests. Detaljene om denne er enda vage, men ifølge utviklerens beskrivelse skal spillere «jakte på skatter og svar» med en rik belønning for de som kommer seg gjennom hele oppdragssekvensen.

Til slutt varsler utvikleren om et nytt battle pass for ivrige samlere av kosmetiske gjenstander, samt en ny runde med rangert spill. Ytterligere detaljer om sesongen vil avsløres i løpet av de kommende dagene.

Les også
Anmeldelse: Apex Legends

Fortnite dropper skyting og bygging i spillets nyeste modus.
Party Royale handler bare om å slappe av med andre spillere »

Siste fra forsiden