Apex Legends

Respawn vil ikke la Apex Legends-spillere vende tilbake til pågående kamper

– Spillere kan utnytte funksjonen for å sikre seg urettferdige fordeler.

EA

Det er ingen hemmelighet at Apex Legends har hatt problemer med at spillet krasjer, og selv med de nyeste skjermkortdriverne fra Nvidia melder spillere om gjentatte problemer. Fenomenet er på ingen måte nytt i nylanserte spill, men i battle royale-sjangeren blir det ekstra frustrerende når man plutselig kastes ut av en kamp man kanskje kunne ha vunnet.

Respawn ønsker ikke å implementere en «reconnect»-funksjon.
EA

Playerunknown's Battlegrounds og andre spill har løst dette ved å la spillere hoppe inn igjen i kampen dersom man mister tilkobling til serveren, men det er ikke en løsning Apex Legends-utvikleren ønsker å utforske.

Tror spillere vil misbruke funksjonen

I helgen slang Respawn opp en Reddit-post med diverse informasjon om hva teamet jobber med. Spørsmålet om muligheten til å vende tilbake til pågående kamper ble tatt opp, men utvikleren vegrer seg av to grunner.

– For det første risikerer vi at spillere vil utnytte funksjonen til å sikre seg urettferdige fordeler. For det andre tror vi ressursene som kreves for å bygge, teste og lansere den er bedre tjent med å fokusere på fiksing av stabilitetsproblemer – som dermed vil resultere i at vi ikke trenger funksjonen i det hele tatt, skriver Respawns Jay Frecehtte.

En rekke spillere har kritisert utviklerens beslutning, og flere stiller seg spørrende til hvorfor Respawn ikke får til å implementere en god løsning når andre utviklere har klart det i sine spill.

– Å krasje er ett problem – Internett-stabilitet er et annet. Noen av vennene mine har ikke tilgang til stabilt Internett, så av og til kan de plutselig miste tilkoblingen. Muligheten til å hoppe inn igjen er som manna fra himmelen, skriver en bruker.

355 000 juksemakere utestengt

Av annen info opplyser Respawn om at den evige kampen mot spillets juksemakere fortsetter. Per 9. mars var over 355 000 Apex Legends-spillere utestengt, og det bare fra PC-versjonen.

Ifølge utvikleren fungerer antijuksesystemet som det skal, men fordi jukseprogrammene stadig utvikler seg jobber teamet hele tiden med å finne nye løsninger. Hva det betyr holder Respawn naturlig nok hemmelig, men planen er å sette av større ressurser enn tidligere i tillegg til å hente inn eksperter på området.

Videre jobbes med å få stoppet irriterende spillere som skriker og hoier i spillets åpningsfase – gjennom valg av figur og tiden man tilbringer i flyet før man hopper – og deretter forlater kampen. Det vil ta tid å komme frem til en løsning, men Respawn lover at det er på saken.

Siste punkt på agendaen er dårlig serverytelse i begynnelsen av kamper. Svaret er ikke så enkelt som å betale for bedre servere, forteller utvikleren, men hver dag kommer teamet visstnok nærmere solide forbedringer.

Apex Legends har blitt svært så populært.
Battle royale-nykommeren nådde 50 millioner spillere på én måned »

Les også
Anmeldelse: Apex Legends

Siste fra forsiden