Retro City Rampage lanseres i dag

Lei av å vente på GTA V?

Retro City Rampage er et spill som forsøker å svare på et av menneskehetens store spørsmål: Hvordan hadde GTA artet seg om det opprinnelig kom ut på Nintendo Entertainment System.

I Retro City Rampage spiller du en skurk som må stjele biler, kjøre fra politiet og generelt oppføre deg så uvettig som overhodet mulig. Uheldigvis er dette noe lovens lange arm misliker sterkt, så de vil forsøke å stoppe deg. Dette på tross av at handlingen foregår i en by som kalles Theftropolis City.

I likhet med de to første GTA-spillene ser du handlingen fra et slags fugleperspektiv. Spillet er ikke bare en GTA-parodi, men parodierer også TV-serier, filmer og popkultur fra hele 8-bit-alderen, og er stappfullt av referanser til åttitallet.

Kaos i 8-bit-land.

Spillets PC-versjon lanseres allerede i dag, på GOG, Steam og utviklerens nettsted (som bruker Humble Store-systemet). Om du har en amerikansk PSN-konto kan du også kjøpe det for PS3 og Vita i dag, men om du kun sitter med en europeisk konto må du ta til takke med PC-versjonen eller vente til spillet lanseres på det europeiske PlayStation-nettverket senere i år. Xbox 360-versjonen kommer også senere.

Grunnen til at vi ikke får en verdensomspennende lansering på alle formater samtidig er at spillet utvikles av én mann, og han har valgt å lansere det fortløpende etter hvert som det passerer de ulike plattformholdernes kvalitetskontroll.

Les også: Anmeldelse: Grand Theft Auto: Chinatown Wars
Les også: Tilbakeblikk: Grand Theft Auto

Siste fra forsiden