Richard Garriott i rommet

Ultima-skaper på tur

Den legendariske spilldesigneren Richard Garriott har forlatt jordkloden.

Spilldesigneren Richard Garriott (47) er nå i gang med sin reise til den internasjonale romstasjonen, ISS. Sammen med en amerikansk astronaut og en russisk kosmonaut tok han av fra Baikonur-basen i Kazakhstan, i et russisk Soyuz-fartøy.

Soyuz TMA-13-teamet. Fra venstre: Richard Garriott, Yuri Lonchakov og Michael Fincke.

Romfartøyet han sitter i er nå i bane rundt jorden, og skal legge til ved ISS i morgen tidlig. Richard Garriott er verdens sjette «romturist», og turen til verdensrommet har kostet ham 30 millioner dollar (cirka 186 millioner kroner).

I tillegg er Garriott den første amerikaneren som følger farens fotspor opp i verdensrommet. Richards far, Owen Garriott, brukte to måneder av sitt liv i den første rombasen, Skylab.

– Jeg vokste opp i en atronautfamilie, og jeg har alltid ønsket å gjøre hva faren min gjorde, sa Garriott til Yahoo News før avreise.

Garriott planlegger å gjøre flere eksperimenter ombord på rombasen, og målet er at disse skal betale kostnadene han har hatt med turen. Han har også tatt med seg digitalisert DNA av flere kjente personer, som skal sendes ut i verdensrommet.

Som spilldesigner er Richard Garriott mest kjent for rollespillene i Ultima-serien. Hans ferskeste utgivelse er Tabula Rasa, et massivt flerspillerrollespill som ble utviklet for Ncsoft.

Du kan lese mer om Garriotts tur til rommet på hans offisielle nettsted.

Siste fra forsiden