Risen 3 har fått lanseringsdato og fersk trailer

Rollespillet går tilbake til røttene i august.

Deep Silver

Den første tittelen i Piranha Bytes' rollespillserie Risen ble svært godt mottatt både internasjonalt og her på verket, hvor vår anmelder kalte det et av tidenens beste rollespill og flesket til med karakteren 9 av 10.

Dessverre klarte ikke oppfølgeren Risen 2: Dark Waters å leve opp til de høye forventningene, og ble en heller skuffende affære som ikke klatret høyere enn 6 på den samme karakterskalaen.

Piranha Bytes har imidlertid på ingen måte tenkt å gi opp serien, og i februar i år kunne studioet kunngjøre at det tredje Risen-spillet er på vei. I pressemeldingen den gangen ble august oppgitt som lanseringsmåneden.

Risen 3: Titan Lords byr på en stor og levende verden.

Dato og ny trailer

Nå ser det omsider ut til at den spesifikke slippdatoen er offentliggjort. Ifølge en fersk trailer fra spillet skal tittelen dukke opp i europeiske butikker 15. august for Windows, PlayStation 3 og Xbox 360.

Den nye traileren, som riktignok er en ren filmatisk sådan, gir oss muligens et hint om hvordan spillverdenen vil se ut og hva slags fiender vi har i vente. Traileren er meget forseggjort og foregår i dystre skogsomgivelser, hvor det utspiller seg heftige kamper med både magibevæpnede kreasjoner og rotte-lignende uvesener.

Ennå er ikke alle detaljene om spillet avslørt, men det som er kjent er at det blir et klassisk rollespill som går tilbake til seriens røtter. Spillverdenen skal ifølge utviklerne bli både variert, autentisk og full av liv, og spillet skal også vektlegge frihet til å utforske og eksperimentere. Se traileren under.

Forhåpentligvis blir spillet bedre enn Risen 2: Det forrige spillet var enda dårligere på konsoll enn PC »

Siste fra forsiden